Beware spoof phone calls posing as police lines

11/17/2023

Pas op voor valse telefoontjes die zich voordoen als politie!

De politie in Malta waarschuwt voor oplichtingsgesprekken waarin wordt gevraagd om persoonlijke of bankgegevens

De politie heeft er bij het publiek op aangedrongen om op hun hoede te zijn voor oplichtende telefoontjes die afkomstig lijken te zijn van een nummer van een politiebureau of bank.

In een verklaring op vrijdag zei de politie van Malta dat er meldingen waren binnengekomen van mensen die telefoontjes kregen van valse nummers die afkomstig leken te zijn van lokale banken of politiekantoren en die mensen vroegen om hun persoonlijke informatie of bankgegevens.

"We doen een beroep op iedereen die deze telefoontjes ontvangt om geen persoonlijke informatie te geven en in geval van twijfel contact op te nemen met de betreffende instantie op het officiële telefoonnummer," aldus de verklaring.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Zeg je cultuur, dan denk je bij Malta al snel aan cultureel erfgoed: de tempels, kathedralen, palazzo's, verdedigingswerken, toegangspoorten en mooie steden zoals Valletta, Mdina en Birgu. Daarbij draait het allemaal om kalksteen en bouwwerken gemaakt door de mens. Naast dit alles bouwt de mens tot aan vandaag de dag nog aan zoveel meer op het...

Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten zullen jullie in Malta niet gaan overslaan! Samen met jullie willen we een geweldig feest te vieren! Het is weer die tijd van het jaar waarin we gezellig samenkomen, lekkernijen delen en cadeautjes uitpakken.