Wat te zien op Malta?

Als je op Malta woont of je loopt stage dan krijg je vast en zeker een keer bezoek. Dit zijn een paar leuke dingen.

Huur een prive jacht!

Je kan natuurlijk mee met de georganiseerde trips, maar het is misschien wel leuker om zelf een jacht te huren met een groep. Je kan dan zelf bepalen waar je heen gaat en voor hoe lang.

Er is genoeg keuze op deze website, boten vanaf 550 euro P/D en voor 12 mensen. 

Klik hier voor alle informatie over het huren van een jacht!.

Bezoek de markt in Marsaxlokk

Elke zondag is er in Marsaxlokk de bekende vissersmarkt te vinden. Struin door de tientallen stalletjes met zeevruchten, andere steekproducten, sieraden of linnengoed en kom thuis met een leuk souvenirtje als herinnering. Dit kan ook doordeweeks op de kleinere versie van de markt, langs de promenade.

Bezoek de vele kerken

Wist je dat Malta meer dan 350 kerken telt? Dus dat zijn flink wat kerken om te bezichtigen. Ga bijvoorbeeld naar de grote ronde kerk, Rotunda Santa Marija Assunta, die wat weg heeft van het Pantheon in Rome. Of bezoek de rijkelijk versierde grote St. John's Co-kathedraal in Valletta of de St. Paul's Kathedraal in Mdina.

Relaxen aan de zandstranden

Ondanks Malta niet per se bekend staat om een strandvakantie, zijn er een aantal zandstranden die niet op je lijstje mogen ontbreken! Zo is Mellieha Bay de grootste (zand)strand van het eiland. Heb je in het noordwesten de verborgen baai Tuffieha Bay, en heb je de populaire goudgele Golden Bay in het noorden.

Bekijk hier welke stranden we aanbevelen!

Stroll door Palazzo Parisio

Palazzo Parisio is een verstopt paleis in het dorpje Naxxar. Ondanks het van de buitenkant niet speciaal eruit ziet, is het een leuke bezienswaardigheid om te doen op Malta. Van binnen is het namelijk net klein Versaille waar je door verschillende kamers met prachtig interieur kan wanen. De tuinen loop je zo doorheen, maar voorzien van diverse banken om op te zitten en mooie planten en fonteinen om te bekijken!

Met Captain morgan kan je simpel en vaak goedkoper meerdere culturele toplocaties bezoeken, met een pas van hun kan je voor een aantal dagen met de bus en de 20 belangrijkste lokatiesbezoeken. Bekijk hun hele aanbod in hun folder, indien je kaartjes wilt boeken mail dan met Tim, tim@nedmalta.com of contacteer via whatsapp +356-99039805

Er is zoveel te zien!

Ghajn Hadid en Redin wachttorens.

Te klein en te slecht bewapend om echt een vijand te kunnen stoppen van een invasie op Malta, deden de Redin Torens vooral dienst als vroege waarschuwingssystemen als er een aanval plaatsvond. De wachttorens zijn allemaal gebouwd volgens hetzelfde ontwerp en waren geschikt om kleine aanvallen af te slaan, maar niet een langdurig beleg. In plaats daarvan konden de Redin Torens snel de bevolking waarschuwen voor het aankomende gevaar door middel van een systeem van vlaggen en vuren op de top van platte torens. Ze waren rond de 9 meter breed en 12 meter hoog.
De Redin Torens zijn gebouwd in opdracht van Grootmeester Fra' Martin de Redin in 1658 en 1659. Bij de eerste ronde werden er 13 gebouwd. Vier mannen deden dienst in elke Redin Toren en hun soldij werd betaald door de universiteiten van Notabile en Valletta

Geniet van de rust en stilte in Mdina.

Mdina is de voormalige hoofdstad van Malta en is zeker en vast een bezoek waard. In de wirwar van kleine en smalle straatjes kan je uren rondlopen en je niet vervelen. Elke straat is sprookjesachtig en de hele Mdina is zeer fotogeniek, dus vergeet zeker niet je camera mee te nemen.

De gebouwen die hier al eeuwenlang staan zijn adembenemend en het valt vooral op hoe rustig het hier is. Mdina staat dan ook gekend voor zijn stilte en wordt dan ook de Stille Stad van Malta genoemd. Vergeet zeker niet iets te eten in één van de vele restaurantjes en laat je verbazen door de goedkopere prijzen in vergelijking met de hedendaagse hoofdstad Valletta.

Wandel nog even door het nabijgelegen Rabat.

Vanuit Mdina kan je ook nog een eindje verder rijden tot in Rabat. Een paar minuten later ben je er al. Je vindt hier een prachtig klooster, het St. Dominic klooster en het is daarnaast ook tof om hier gewoon eens eventjes te stoppen. Dit klooster was trouwens een scène voor Game of Thrones, leuk weetje voor de fans! 

Een adembenemend uitzicht van op de Dingli Kliffen.

De Dingli Kliffenrijzen uit de azuurblauwe oceaan tot het hoogste punt van het eiland, 253 meter boven zeeniveau. Het uitzicht is adembenemend. Je kijkt uit over de kliffen en terrasvormige velden richting zee en kan gemakkelijk Filfla, een klein onbewoond eilandje, zien liggen. Of het nu een kalme dag is of als het stormt, de Dingli Kliffen blijven een overweldigende plek. Neem zeker en vast de tijd om van het uitzicht te genieten. 

Dwergolifanten en nijlpaarden in de Għar Dalam Grot.

De Għar Dalam Grot is een opmerkelijke prehistorische spelonk die tijdens de tweede helft van de 19de eeuw is ontdekt. Een reeks archeologische opgravingen hebben botten van reeds lang uitgestorven diersoorten blootgelegd, zoals dwergolifanten en nijlpaarden, naast menselijke gebruiksvoorwerpen en resten die meteen ook het oudste bewijs zijn van menselijke aanwezigheid op Malta. Ontdek samen met de kinderen al deze unieke fossielen in de Għar Dalam Grot. 

De buitengewoon mooie Coral Lagoon.

Coral Lagoon is momenteel nog niet zo toeristisch, maar wint wel steeds meer aan belang. Deze plek is vrij afgelegen en ongelooflijk mooi! De Coral Lagoon is een gat middenin de rotsen, je kan er ook zwemmen, maar wel opletten dat de zee niet te ruig is.

Het makkelijkst bereik je deze plek met een huurauto, maar voor de sportievelingen is het ook mogelijk om een kajak te huren. Na ongeveer 30 minuten zou je al peddelend de Lagoon moeten bereiken en dan zit je er ook echt middenin. Prachtig! Vergeet niet om goede wandelschoenen of waterschoenen aan te doen.

Ontdek de natuurlijke Blue Grotto.

Nog een pareltje dat je niet mag missen op Malta is Blue Grotto. Deze grot is op een natuurlijke manier ontstaan dankzij de stroming van de zee en het slaan van de golven. Je kan de grot op verschillende manieren bezoeken, zoals eronder varen met een bootje of erbovenop genieten van het uitzichtpunt. De grotten kan je bereiken met een boot vanaf het Wied iz-Zurrieq haventje.Vooral op een zonnige dag is de Blue Grotto erg mooi, aangezien het licht dan prachtig weerkaatst op de stenen.

Er genoeg events in Malta, dus de kalender staat behoorlijk vol. Gelukkig kan je zoeken in de event kalender.

  • NedMalta - voor evenementen die we zelf organiseren
  • Once - voor evenementen die maar eens per jaar plaats vinden
  • Stage start - Evenementen rer kennis making van de mensen die nieuw zijn op Malta (meer info hier)
  • Visit - Leuk om te doen met familly en visite

Vrijwel alle toegansbewijzen moet je betalen met een creditcard, mocht je deze niet hebben kunnen we je als NedMalta helpen. Neem even contact op met Tim +356 9903 9805 evoor meer informatie en hulp!