Malta is een eiland vol keuzes.

Elk gebied op het eiland heeft verschillende soorten woningen en verbindingen met het openbaar vervoer, het is dus belangrijk om op de juiste plaats op het eiland te zitten.

Umbrella street
Umbrella street

Kopen of huren van een woning dat is de vraag, hoe lang blijf je op Malta en wat is je budget?

Voor beide opties geldt natuurlijk, Laat je goed informeren en bijstaan door een specialist. Als organisatie NedMalta hebben wij in de 10 jaar dat wij actief zijn, het kaf van het koren gescheiden. Wij zijn trots om jullie Ruud voor het kopen van een woning en Yvo voor het huren van een woning te kunnen aanraden. 

Huren van een huis.

De hoogte van de huur wordt op Malta bepaald door de locatie. De meeste banen zijn te vinden in het gebied rond de hoofdstad Valletta. Een 1-kamer appartement kost tussen de €500 en €800 huur. De steden Sliema, St Julians, Gzira en Valletta hebben de hoogste huren. Het wordt goedkoper wanneer je meer naar het noorden van het eiland gaat: Mellieha, St Paul's Bay, Qawra en Bugibba. Andere betaalbare appartementen vind je in Vittoriosa, Senglea, Cospicua, Marsaxlokk, Birzebbugia en Marsaskala. De meest gunstige twee- of driekamerappartementen vind je ook in het zuiden. In deze lokaties waar veel mensen huren is het kopen van een huis een interesant investerings object. 

De steden in het midden van Malta liggen zo dicht bij elkaar, dat men vaak niet eens doorheeft bij de volgende stad te zijn. Het eiland is ook niet groot. Malta is slechts 30 km lang.

Overal op het eiland zijn de appartementen gemeubileerd en kunnen direct na ondertekening van het huurcontract betrokken worden. Internet, sites voor onroerend goed, Facebook groepen en dagbladen zijn goede middelen om te gebruiken in je zoektocht naar een woning. Wie zich de inspanning van zelf zoeken wil besparen, kan ook een makelaar inschakelen. Dat kost dan wel weer geld, maar meestal vind je zo sneller een woning.

Vooral bij de zoektocht naar woningen moet je alert zijn voor oplichters. Je kunt beter ter plaatse een woning zoeken. Op die manier kun je zelf de woning bekijken en de verhuurder of makelaar ontmoeten. Betaal nooit geld vooruit, zonder iets gezien te hebben!

Vrijblijvende hulp bij het zoeken om te huren.

Wij hebben goede ervaring Met Yvo, hij is een Nederlandse makelaar die je kan helpen aan een goede woning. Of het nou is voor tijdelijke of permanente huisvesting. Vul het onderstaande formulier in en hij neemt vrijblijvend contact met je op.