Wat moet je voorbereiden?

Voordat je naar Malta komt.

Voor je naar Malta gaat komen is het goed een aantal dingen voor te bereiden:

Tweede ID bewijs

Zorg ervoor dat je een tweede ID bij je hebt zoals een ID kaart of rijbewijs. Op die manier kan je je pasppoort thuis laten en mocht je portomonee kwijt raken of gestolen worden heb je er altijd nog 1 achter de hand. 

Appgroep

Word lid van onze appgroep! We hebben een Appgroep voor alle Nederlanders die op Malta werken of stage lopen. App Tim als je hier ook in wilt. 

Creditcard

Veel betalingen gaan hier met creditcard. Wise is een goede service om te gebruiken, dit is een prepaid creditcard die je met je Nederlandse bankrekening kan opwaarderen, vraag hem op tijd aan!

Klik hier voor meer informatie.  

I.C.E. (in case of emercengy)

Denk er ook aan! Wie op Malta word je contact persoon in geval van nood?

Iemand op Malta moet wat gegevens van je hebben, zoals de gegevens van je zorg/reis verzekering en van een contact persoon in Nederland. Zorg dat je een briefje met de naam en het telefoon nummer van deze persoon in je telefoon staat onder ICE (In Case of Emercency) en op een briefje in je portomonee en je tas (of het hoesje van je telefoon)

Medicatie.

Niet alle medicatie is te krijgen op Malta, Elk land heeft zo zijn eigen merken, Je kan dus soms wel hetzelfde medicijn krijgen, maar van een ander merk. Daar kan je lichaam weer anders op reageren. Neem een voorraad mee.

Vooral de PIL voor vrouwen is erg moeilijk te krijgen. De meeste nemen hier een jaar voorraad van mee. 

Heb je geen of internet dat niet goed is, je kan bij Melita thuis internet aanvragen. Het contract is maandelijks opzegbaar word binnen 24 uur geinstaleerd en vanaf €19.99 P/M

Wil je door een vertrouwd persoon opgehaald worden op het vliegveld? Giulio (vriend van de groep) biedt een pick-up aan voor €15 naar de meeste locaties op Malta (Sliema. Gzira, st Julian etc) Stuur hem een whatsapp met je vluchtnummer en hoe laat je welke dag aankomt, vertel waar je naar toe moet en hij laat je weten of hij je kan ophalen.

Giulio 00356 9996 9799

Van A naar B op Malta.

Nee we hebben hier geen tram of trein, daar is Malta te klein voor. Wel hebben we verschillende taxi services en natuurlijk Tallinja de bus! Probeer de witte taxie te vermijden.

Wij Nederlanders willen vaak met de fiets of scooter, maar het Maltese verkeer is anders. Ik zou het eerst even aankijken voor je een fiets of scooter pakt 

Natuurlijk moet je een buskaart bestellen zodat je gratis kan reizen in Malta. Bestel deze op tij (ongeveer 3 weken van tevoren). Bestel een Adult kaart geen studenten kaart (maakt nu namelijk geen verschil meer en ze vragen geen bewijs met een adult kaart)

Om zeker van te zijn dat de buskaarten aankomen mag je ze laten bezorgen bij Tex Mex Paceville (open 24 uur per dag) en kan je het daar afhalen.

Je besteld de kaart onder je eigen naam natuurlijk en het volgende adres:

  • Straat en huisnummer(naam): TexMex, Triq Elija Zammit
  • Postcode: STJ3154
  • Plaats: St Julians

Kan je even laten weten aan mij als je je buskaart daar besteld? Dan kunnen we laten weten aan TexMex hoeveel ze kunnen verwachten.

Ecabs Malta

Met Ecabs kan je makkelijk met een groep reizen, ook mag je hier huisdieren meenemen (speciale functie selecteren) Tevens kan je een taxi vooruit boeken.

Wise

Bij alle apps moet je betalen met een creditcard. Wise bied je een prepaid creditcard aan die je kan opwaarderen met je Nederlandse bank.

Klik hier om Wise via ons aan te maken!