Voor als je op Malta bent

Je bent op Malta en je wilt natuurlijk weten wat je waar kan halen!

Op Malta vind je bijna in elke straat wel een winkel, buurtwinkeltjes zijn overal en bieden je het meeste aan wat je nodig hebt. Natuurlijk zijn de kleine winkeltjes wel net wat duurder maar wel reuze gezellig. 

Ook vind je hier, vooral in de ochtenden, mensen die vanuit hun auto of vrachtwagen hun groente en vis verkopen. Vooral de vis is erg vers en erg lekker!

Ik bestel mijn gote boodschappen altijd bij maltasupermarket.com, ze brengen het gratis in huis en dat is erg makkelijk voor de zware spullen!

In je huisje!

Je hebt je huisje gevonden! Nu nog lekker wonen, een paar tips om rekening mee te houden!

drink water

Het water wat er op Malta uit de kraan komt is niet om te drinken! De waterdruk is laag en het water word bewaard in de grote plastic tonnen op het dak. Drink daarom alleen water uit flessen!

airco

Gelukkig hebben de meeste huizen hier een airco, maar geen verwarming. Sommige airco's kunnen verwarmen, maar houd dan wel rekening met een hoge stroom rekening. Neem extra warme kleding mee naar Malta, want 12 graden buiten is ook 12 graden binnen.

stroom

Je zal zeker meerdere stroom storingen meemaken, niks om zorgen over te maken.

Houd er echter wel rekening mee dat de meeste huizen hier twee soms wel drie meterkasten hebben als je de stroom weer moet aanzetten!

eten bestellen

Je hebt natuurlijk geen zin om elke dag te koken, Wolt is de beste app om je eten te bestellen!

Download de app en gebruik de code: NEDMALTA voor €12.- extra credit op je eerste bestellingen!

Of klik hier.

Kaarsjes

Die stroomstoringen komen altijd als het niet uitkomt. Zorg er daarom voor dat je altijd een volle powerbank hebt en een paar kaarsjes om toch wat licht te hebben.

Huis kopen

Als je een langere tijd op Malta bent, kan het tijd worden je te gaan settelen en een woning te kopen.

Laat je goed informeren en bijstaan door een specialist.

Voor meer informatie klik hier.

Uitgaan op Malta!

Er zijn genoeg plekken om een keer heen gegaan te zijn op Malta, de meeste clubs zijn te vinden in Paceville, daar vind je ook onze stamkroeg Footloose!

Footloose

Footloose in het midden van Paceville is onze stamkroeg. Elke Dinsdag hebben we hier een Hollandas avondje.

Zoals overal nu met de Covid regels moet je wel reserveren. Contacteer daarvoor Tim: +35699039805

Wat te doen met je bezoek!

Als je op Malta woont of je loopt stage dan krijg je vast en zeker een keer bezoek. Dit zijn een paar leuke dingen. 

Blijf een dagje in Valleta

Of je nu met de boot, bus of auto gaat: Valletta is een leuke stad om sowieso te bezoeken. Met gezellige pakhuizen als winkels, paleizen, een bruisend nachtleven en talloze eettentjes, ben je hier wel even zoet. En, hoe je vanaf de three cities uitzicht op Valletta hebt, heb je dat natuurlijk ook andersom. Vanaf de tuinen van Barrakka vind je het beste uitzicht op de drie steden.

Bezoek de markt in Marsaxlokk

Elke zondag is er in Marsaxlokk de bekende vissersmarkt te vinden. Struin door de tientallen stalletjes met zeevruchten, andere steekproducten, sieraden of linnengoed en kom thuis met een leuk souvenirtje als herinnering. Dit kan ook doordeweeks op de kleinere versie van de markt, langs de promenade.

Bezoek de vele kerken

Wist je dat Malta meer dan 350 kerken telt? Dus dat zijn flink wat kerken om te bezichtigen. Ga bijvoorbeeld naar de grote ronde kerk, Rotunda Santa Marija Assunta, die wat weg heeft van het Pantheon in Rome. Of bezoek de rijkelijk versierde grote St. John's Co-kathedraal in Valletta of de St. Paul's Kathedraal in Mdina.

Verken De Blue Grotto

Een leuke aanrader in Malta is de Blue Grotto. Deze (natuurlijke) rotsformatie vind je in het zuiden van het eiland, vlak bij het plaatsje Wied iz-Zurrieq. Ga op missie om deze blauwe parel van alle kanten te bekijken: begin met het uitkijkpunt en eindig met een bootje letterlijk in de grot. Klinkt tof, toch?

Relaxen aan de zandstranden

Ondanks Malta niet per se bekend staat om een strandvakantie, zijn er een aantal zandstranden die niet op je lijstje mogen ontbreken! Zo is Mellieha Bay de grootste (zand)strand van het eiland. Heb je in het noordwesten de verborgen baai Tuffieha Bay, en heb je de populaire goudgele Golden Bay in het noorden.

Blue Lagoon bij Comino

In Comino vind je het paradijs tussen Gozo & Malta: een beschutten baai, kristalhelder en behoorlijk kalme water. Dat is hoe je de toeristische trekpleister de Blue Lagoon in het kort. Het is één van de mooiste plekken op Malta en is iets waar je écht in wilt zwemmen. Of wat je op z'n minst gezien moet hebben.

Stroll door Palazzo Parisio

Palazzo Parisio is een verstopt paleis in het dorpje Naxxar. Ondanks het van de buitenkant niet speciaal eruit ziet, is het een leuke bezienswaardigheid om te doen op Malta. Van binnen is het namelijk net klein Versaille waar je door verschillende kamers met prachtig interieur kan wanen. De tuinen loop je zo doorheen, maar voorzien van diverse banken om op te zitten en mooie planten en fonteinen om te bekijken!

Ontdek de megalithische tempels

Altijd al een prehistorische tempel willen bezoeken? Dan ben je bij de Hagar Qim en Mnajdra tempels aan het juiste adres. Je moet eventjes klimmen om de oude heiligdom te kunnen bezoeken, maar eenmaal daar: groeten eeuwenoude rijkvolle historie je!
Adres: Triq Hagar Qim, Il-Qrendi