Catania, Comiso airports closed as Mount Etna erupts

08/14/2023

Ash plume over the south-east of Sicily

Catania and Comiso airport have been closed following a fresh eruption of the Mount Etna volcano which sent an ash cloud into the air across the southeast of Sicily onto the Mediterranean.

A flight to Catania from Malta, due to take off from Malta at 6am did not depart as a result of the closures.

Other air traffic heading towards Malta was being directed away from the ash plume.

Catania airport said it expects to reopen at 1pm.

The eruption was raining ash on Rifugio Sapienza, a popular site on Mt Etna which many Maltese drive up to.

The closure of Catania airport comes just days after it resumed full operations having been closed and then opened gradually following a major fire in its terminal building in mid-July.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het begin van het carnavalsseizoen op 11 november (de elfde van de elfde) wordt niet alleen in het zuiden van Nederland maar nu ook in Malta gevierd!

Of je nou in Malta op vakantie bent, je loopt hier stage of je woont in Malta. Blue grotto is één van de plekken die je gezien moet hebben. Blue grotto vind je in het zuiden van het eiland en bevind zich in het rustige gedeelte van Malta.

Ga gezellig mee met ons op de Fernandis! We gaan in de ochtend weg vanuit Sliema en zullen zowel Blue lagoon als Gozo gaan bezoeken. We worden volledig verzorgt natuurlijk met een snack in de morgen, uitgebreide lunch en nog een snack in de middag. Ook is er open bar op Wijn, bier, water en fris!