Catania, Comiso airports closed as Mount Etna erupts

08/14/2023

Ash plume over the south-east of Sicily

Catania and Comiso airport have been closed following a fresh eruption of the Mount Etna volcano which sent an ash cloud into the air across the southeast of Sicily onto the Mediterranean.

A flight to Catania from Malta, due to take off from Malta at 6am did not depart as a result of the closures.

Other air traffic heading towards Malta was being directed away from the ash plume.

Catania airport said it expects to reopen at 1pm.

The eruption was raining ash on Rifugio Sapienza, a popular site on Mt Etna which many Maltese drive up to.

The closure of Catania airport comes just days after it resumed full operations having been closed and then opened gradually following a major fire in its terminal building in mid-July.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...