Ziek wat nu?

Ziek

In Malta heb je een ander zorg systeem als in Nederland. Je hebt ook huisartsen (erg slecht), je hebt het public Hospital (Materdei) en je hebt private Hospitals (zoals St James).

  • Alarm nummer: 112
  • Malta Police Force. Tel: 2122 4001 / 2122 4007.
  • Civil Protection Department. Tel: 2393 0000.
  • Armed Forces of Malta. Tel: 2249 4000.
  • Local Wardens. Tel: 2132 0202.
  • Emergency rescue by helicopter. Tel: 2124 4371.
  • Emergency rescue by patrol boat. Tel: 2123 8797.

Denk er ook aan! Wie op Malta word je contact persoon in geval van nood?

Iemand op Malta moet wat gegevens van je hebben, zoals de gegevens van je zorg/reai verzekering en van een contact persoon in Nederland. Zorg dat je een briefje met de naam en het telefoon nummer van deze persoon in je telefoon staat onder ICE (In Case of Emercency) en op een briefje in je portomonee en je tas (of het hoesje van je telefoon)

Indien je alleen naar Malta komt en je wilt toch zekerheid hebben, dan kunnen wij altijd deze gegevens bij ons hebben. Contacteer daarvoor Tim: +356--99039805

Corona

Aangezien de regels van de Corona zo vaak worden aangepast kunnen we jullie geen garantie geven dat de informatie op deze site geupdate is, daarom geven we jullie hier de links. 

Covid help line: 111

Vind alle informatie van de overheid op:


Vind de meest recente informatie van de Nederlandse ambassade op:


Vind het laatste reis advies van Nederland naar Malta op:


Dagje ziek, toch naar de dokter.

Als je op Malta ziek bent, verplicht je werk of stage je vaak een 'sick note' te hebben voor als je terug komt. 

Een 'sick note' ook wel een 'blue note' is een verplichting om mee te nemen naar je werk als je 1 of meerdere dagen ziek bent geweest.

Dit briefje haal je op de eerste dag van het ziek zijn bij een huisarts, deze artsen hebben diensten bij bijna elke aphotheek. Het is dus goed om uit te zoeken welke diensten ze hebben bij de aphotheek bij jou om de hoek voor je ziek word. 

Een bezoekje aan de huisarts kost tussen de 10 en 15 euro en moet bijna altijd cash worden afgerekend!

Indien je ziek bent en je wilt worden nagekeken (waarvoor je in Nederlands naar de huisarts gaat) kan je hier beter naar het ziekenhuis gaan. De huisartsen zijn hier niet extreem capabel. 

Het beste is om naar ST James ziekenhuis in Sliema te gaan (naar de eerste hulp). Je moet dit zelf betalen, maar dit krijg je terug van je reis- of zorg verzekering.  St James is niet zo duur als de ziekenhuizen in NL. 

Ziekenhuizen.

Heb je een ambulance nodig bel: 112

Je heb hier op Malta het Materdei (Public hospital) en je hebt prive ziekenhuizen zoals het St James (meerdere lokaties)

De medische zorg is goed op Malta, de bijzorg is slecht. Vooral in materdei. Probeer daarom altijd eerst naar een prive ziekenhuis te gaan.

Alle Nederlanders die op Malta via hun werk een prive zorg verzekering hebben (Atlas) en alle Nederlanders met een reisverzekering kunnen 'gratis' gebruik maken van St James ziekenhuis (private hospital) Je betaald de rekening voor een dag behandeling of eerste hulp wel eerst zelf en vraagt het later terug. Dit is NIET duur, meestal rond de 40 euro, maximaal wat ik ooit betaald heb is 111 euro. Indien je moet worden opgenomen doet het ziekenhuis zelf een verzoek bij Atlas en voor menden met een reisverzekering is 1 belletje met de alarmcentrale in NL genoeg.