Bevingen voelbaar in heel Malta na aardbeving van 5,9 magnitude in Griekenland

03/30/2024

Matig sterke beving treft zuidkust Griekenland

Op vrijdagochtend werden in heel Malta bevingen gevoeld, toen in Griekenland een aardbeving van 5,9 magnitude werd gemeld die als 'matig sterk' werd omschreven.

Op sociale media verschenen op Goede Vrijdag berichten over schuddende kamers en mensen die uit bed werden gewekt.

Het geautomatiseerde detectiesysteem van de Malta Seismic Monitoring Group registreerde bevingen in Malta net na 8 uur 's ochtends (7 uur UTC), die een paar seconden aanhielden op hun hoogste intensiteit, en daarna afzwakten in minder waarneembare naschokken gedurende ongeveer tien minuten.

Volgens Associated Press trof de aardbeving net voor de zuidkust van Griekenland, in de buurt van de Peloponnesos. Een woordvoerder van de Malta Seismic Monitoring Group zei dat het gebied typisch getroffen wordt door aardbevingen die verband houden met de Helleense subductiezone.

Het agentschap zei dat er geen directe meldingen waren van schade of gewonden, maar dat de beving op grote schaal werd gevoeld vanuit Athene en zelfs zo ver weg als Kreta.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het Europees Kampioenschap voetbal staat voor de deur en wat is een betere manier om de wedstrijden van ons Nederlands elftal te beleven dan samen met het Oranje Legioen? Dit jaar nodigen we jullie van harte uit om deel uit te maken van de festiviteiten in TexMex Paceville, dat tijdelijk is omgedoopt tot het Holland Heineken House. Het wordt dé...

Het familiebedrijf SJS Hartons heeft een missie: mensen helpen bewuste aankoopbeslissingen te nemen die het milieu beschermen, door producten aan te bieden die zo min mogelijk schade veroorzaken bij gebruik en verwijdering. Tim (nee niet onze Tim), een gepassioneerde bierliefhebber, heeft deze missie uitgebreid naar speciale biertjes.

Ook al bevind je je in het zonnige Malta, wij brengen een stukje Nederland naar jou toe! Op vrijdag 10 mei vanaf 19:00 uur nodigen we je uit om te komen genieten van heerlijke kroketten en frikandellen bij MeLounge in St Julians.

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...