Bevingen voelbaar in heel Malta na aardbeving van 5,9 magnitude in Griekenland

03/30/2024

Matig sterke beving treft zuidkust Griekenland

Op vrijdagochtend werden in heel Malta bevingen gevoeld, toen in Griekenland een aardbeving van 5,9 magnitude werd gemeld die als 'matig sterk' werd omschreven.

Op sociale media verschenen op Goede Vrijdag berichten over schuddende kamers en mensen die uit bed werden gewekt.

Het geautomatiseerde detectiesysteem van de Malta Seismic Monitoring Group registreerde bevingen in Malta net na 8 uur 's ochtends (7 uur UTC), die een paar seconden aanhielden op hun hoogste intensiteit, en daarna afzwakten in minder waarneembare naschokken gedurende ongeveer tien minuten.

Volgens Associated Press trof de aardbeving net voor de zuidkust van Griekenland, in de buurt van de Peloponnesos. Een woordvoerder van de Malta Seismic Monitoring Group zei dat het gebied typisch getroffen wordt door aardbevingen die verband houden met de Helleense subductiezone.

Het agentschap zei dat er geen directe meldingen waren van schade of gewonden, maar dat de beving op grote schaal werd gevoeld vanuit Athene en zelfs zo ver weg als Kreta.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...

Hebben jullie al zin in DE kroegentocht van Malta? Nadat jullie met veel JA op de poll hebben geantwoord hebben wij DE kroegentocht voor jullie opgezet voor Vrijdag 15 Maart!