(Gevaarlijke) spinnen in Malta

09/19/2023

In Malta zijn 157 soorten spinnen geregistreerd. De meeste hiervan zijn giftig, maar slechts één soort heeft een gif dat sterk genoeg is om mensen te verwonden. De 'recluse spider' (kluisspin), ook wel bekend als de 'convict spider', is slechts 1 cm groot en heeft toch een krachtige beet.

Recluse spinnen vind je meestal op het platteland, maar ze komen ook wel in gebouwen en appartementen op het eiland voor. Hoewel een ontmoeting onwaarschijnlijk is, wordt het door de Maltezen sterk aangeraden om niet te proberen een spin op te pakken.

De 'recluse spider' (kluisspin)
De 'recluse spider' (kluisspin)

De 'recluse spider' (kluisspin)

Latin Name Loxosceles reclusa
Key Features Small brown body with long legs and strong jaws
Treatment Seek medical attention if you are unfortunate to receive a bite
Where To Find Them Seen around the Maltese countryside under rocks and in shady spaces
Conservation Status Least concern 

If bitten, side effects could include:

  • Localized swelling
  • Severe pain
  • Rash and numbness
  • Infection of the wound
  • Tissue damage

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het begin van het carnavalsseizoen op 11 november (de elfde van de elfde) wordt niet alleen in het zuiden van Nederland maar nu ook in Malta gevierd!

Of je nou in Malta op vakantie bent, je loopt hier stage of je woont in Malta. Blue grotto is één van de plekken die je gezien moet hebben. Blue grotto vind je in het zuiden van het eiland en bevind zich in het rustige gedeelte van Malta.

Ga gezellig mee met ons op de Fernandis! We gaan in de ochtend weg vanuit Sliema en zullen zowel Blue lagoon als Gozo gaan bezoeken. We worden volledig verzorgt natuurlijk met een snack in de morgen, uitgebreide lunch en nog een snack in de middag. Ook is er open bar op Wijn, bier, water en fris!