(Gevaarlijke) spinnen in Malta

09/19/2023

In Malta zijn 157 soorten spinnen geregistreerd. De meeste hiervan zijn giftig, maar slechts één soort heeft een gif dat sterk genoeg is om mensen te verwonden. De 'recluse spider' (kluisspin), ook wel bekend als de 'convict spider', is slechts 1 cm groot en heeft toch een krachtige beet.

Recluse spinnen vind je meestal op het platteland, maar ze komen ook wel in gebouwen en appartementen op het eiland voor. Hoewel een ontmoeting onwaarschijnlijk is, wordt het door de Maltezen sterk aangeraden om niet te proberen een spin op te pakken.

De 'recluse spider' (kluisspin)
De 'recluse spider' (kluisspin)

De 'recluse spider' (kluisspin)

Latin Name Loxosceles reclusa
Key Features Small brown body with long legs and strong jaws
Treatment Seek medical attention if you are unfortunate to receive a bite
Where To Find Them Seen around the Maltese countryside under rocks and in shady spaces
Conservation Status Least concern 

If bitten, side effects could include:

  • Localized swelling
  • Severe pain
  • Rash and numbness
  • Infection of the wound
  • Tissue damage

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...