Gozo's Sweet Tooth Festival keert terug met derde editie volgende maand

10/11/2023

Weet je nog dat je als kind droomde om naar een koninkrijk van snoep te gaan? Hoe je uitkeek naar het snoepje na school of het toetje na het eten dat niet altijd kwam? Zelfs als volwassene is met je voeten omhoog liggen en een bak ijs openen of een chocoladereep uitpakken een van de eenvoudigste geneugten van het leven. Nou, over iets minder dan een maand keert het Gozo Sweeth Tooth Festival terug om al onze suikerhonger te stillen!

Ga op zondag 5 november naar Villa Rundle Gardens in Victoria en zie hoe het wordt omgetoverd tot een kleurrijk snoepland. Op het festival staan meer dan 35 kraampjes met chocolade, ijs, traditionele zoetigheden, desserts en allerlei andere zoete lekkernijen - de ultieme stressverlichter! En wees niet bang, mensen met dieetbeperkingen zijn niet vergeten; er zullen een aantal kraampjes zijn met lactosevrije, suikervrije, glutenvrije en veganistische producten, let gewoon op de borden.

Als het nog niet klinkt als een kinderdroom die uitkomt, zijn er ook verschillende attracties en activiteiten waar kinderen gratis van kunnen genieten. Hoe denk jij over jouw taartdecoratievaardigheden? Het Sweet Tooth Festival heeft momenteel een open oproep voor geïnteresseerde deelnemers en er zijn geen inschrijvingskosten. De eerste plaats krijgt een prijs van €250, de tweede plaats €150 en de derde plaats €100. Om je in te schrijven stuur je uiterlijk 29 oktober een e-mail naar sweetfestgozo@gmail.com.

Dit evenement, dat wordt georganiseerd door het Directoraat Cultureel Erfgoed van het Ministerie van Gozo, is een perfecte manier om in contact te komen met de lokale gemeenschap en plezier te maken met het hele gezin. Stel je voor dat je over een paar weken aan het uitrusten bent met een crêpe in de ene hand, een donut in de andere en zakken vol snoep. Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor je innerlijke kind, of misschien wel voor je echte kind als je een ouder bent.

Het festival begint om 10 uur 's ochtends en eindigt om 17 uur 's middags. Alle bezoekers kunnen gratis naar binnen wanneer ze maar willen. Dus, markeer je agenda en zorg ervoor dat je spiekdag op 5 november valt, want dit unieke festival is het niet waard om te missen.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Ook al bevind je je in het zonnige Malta, wij brengen een stukje Nederland naar jou toe! Op vrijdag 10 mei vanaf 19:00 uur nodigen we je uit om te komen genieten van heerlijke kroketten en frikandellen bij MeLounge in St Julians.

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...