Gozo's Sweet Tooth Festival keert terug met derde editie volgende maand

10/11/2023

Weet je nog dat je als kind droomde om naar een koninkrijk van snoep te gaan? Hoe je uitkeek naar het snoepje na school of het toetje na het eten dat niet altijd kwam? Zelfs als volwassene is met je voeten omhoog liggen en een bak ijs openen of een chocoladereep uitpakken een van de eenvoudigste geneugten van het leven. Nou, over iets minder dan een maand keert het Gozo Sweeth Tooth Festival terug om al onze suikerhonger te stillen!

Ga op zondag 5 november naar Villa Rundle Gardens in Victoria en zie hoe het wordt omgetoverd tot een kleurrijk snoepland. Op het festival staan meer dan 35 kraampjes met chocolade, ijs, traditionele zoetigheden, desserts en allerlei andere zoete lekkernijen - de ultieme stressverlichter! En wees niet bang, mensen met dieetbeperkingen zijn niet vergeten; er zullen een aantal kraampjes zijn met lactosevrije, suikervrije, glutenvrije en veganistische producten, let gewoon op de borden.

Als het nog niet klinkt als een kinderdroom die uitkomt, zijn er ook verschillende attracties en activiteiten waar kinderen gratis van kunnen genieten. Hoe denk jij over jouw taartdecoratievaardigheden? Het Sweet Tooth Festival heeft momenteel een open oproep voor geïnteresseerde deelnemers en er zijn geen inschrijvingskosten. De eerste plaats krijgt een prijs van €250, de tweede plaats €150 en de derde plaats €100. Om je in te schrijven stuur je uiterlijk 29 oktober een e-mail naar sweetfestgozo@gmail.com.

Dit evenement, dat wordt georganiseerd door het Directoraat Cultureel Erfgoed van het Ministerie van Gozo, is een perfecte manier om in contact te komen met de lokale gemeenschap en plezier te maken met het hele gezin. Stel je voor dat je over een paar weken aan het uitrusten bent met een crêpe in de ene hand, een donut in de andere en zakken vol snoep. Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor je innerlijke kind, of misschien wel voor je echte kind als je een ouder bent.

Het festival begint om 10 uur 's ochtends en eindigt om 17 uur 's middags. Alle bezoekers kunnen gratis naar binnen wanneer ze maar willen. Dus, markeer je agenda en zorg ervoor dat je spiekdag op 5 november valt, want dit unieke festival is het niet waard om te missen.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Zeg je cultuur, dan denk je bij Malta al snel aan cultureel erfgoed: de tempels, kathedralen, palazzo's, verdedigingswerken, toegangspoorten en mooie steden zoals Valletta, Mdina en Birgu. Daarbij draait het allemaal om kalksteen en bouwwerken gemaakt door de mens. Naast dit alles bouwt de mens tot aan vandaag de dag nog aan zoveel meer op het...

Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten zullen jullie in Malta niet gaan overslaan! Samen met jullie willen we een geweldig feest te vieren! Het is weer die tijd van het jaar waarin we gezellig samenkomen, lekkernijen delen en cadeautjes uitpakken.