HEALTH WARNING: Do not consume these popcorn kernels

03/24/2023

The product is contaminated with aflatoxins

Bags with lot number 2353160 should not be consumed. Photo: Environmental Health Directorate
Bags with lot number 2353160 should not be consumed. Photo: Environmental Health Directorate

The health authorities are warning people not to consume popcorn kernels produced by Your Organic Nature.

In a statement, the Environmental Health Directorate said the product, which expires on December 19 of next year and comes in bags of 400g, is contaminated with aflatoxins.

Aflatoxins are produced primarily by two species of the aspergillus fungus which are especially found in areas with hot, humid climates. They are found in food as a result of fungal contamination, before and after harvest.

Temperature, humidity, soil and storage conditions all affect the rate and degree of contamination.

Aflatoxins can cause a variety of adverse health effects in humans.

More information on 2133 7333 or mhi@gov.mt

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Hebben jullie al zin in DE kroegentocht van Malta? Nadat jullie met veel JA op de poll hebben geantwoord hebben wij DE kroegentocht voor jullie opgezet voor Vrijdag 15 Maart!

🍻🏓 Dompel jezelf onder in de opwinding van beerpong aan de schitterende kust van St. Julians, Malta! Vanaf 9 maart en elke twee weken daarna, nodigen we je uit voor het ultieme Beerpong Toernooi bij Melounge.

Op zoek naar een leuke manier om actief te blijven terwijl je geniet van de prachtige Maltese omgeving? Doe mee met ons wekelijkse 7 tegen 7 voetbaltoernooi op zondag geen winterstop nodig hier, zelf de koudste dag in Malta is nog een gemiddelde zomerdag in Nederland!

MINK Homes Malta is een vastgoedbeheerbedrijf in Malta dat vastgoedbeheerdiensten aanbiedt voor korte huurperiodes/vakantiewoningen aan particuliere huiseigenaren in Malta. Wij zijn actief op zoek naar stagiaires om ons groeiende team te ondersteunen. Onze activiteiten omvatten de marketing van ons bedrijf en de eigendommen die we beheren,...

Toen de zon haar gouden gloed over de schilderachtige straten van Utrecht begon te werpen, hing de verwachting dik in de lucht. Het was het begin van een avontuur, een reis die ons van het hart van Nederland helemaal naar het mediterrane juweeltje Naxxar in Malta zou brengen. Met kaarten in de hand, snacks in voorraad en een afspeellijst klaar...