HEALTH WARNING: Do not consume these popcorn kernels

03/24/2023

The product is contaminated with aflatoxins

Bags with lot number 2353160 should not be consumed. Photo: Environmental Health Directorate
Bags with lot number 2353160 should not be consumed. Photo: Environmental Health Directorate

The health authorities are warning people not to consume popcorn kernels produced by Your Organic Nature.

In a statement, the Environmental Health Directorate said the product, which expires on December 19 of next year and comes in bags of 400g, is contaminated with aflatoxins.

Aflatoxins are produced primarily by two species of the aspergillus fungus which are especially found in areas with hot, humid climates. They are found in food as a result of fungal contamination, before and after harvest.

Temperature, humidity, soil and storage conditions all affect the rate and degree of contamination.

Aflatoxins can cause a variety of adverse health effects in humans.

More information on 2133 7333 or mhi@gov.mt

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Ga gezellig mee met ons op de Fernandis! We gaan in de ochtend weg vanuit Sliema en zullen zowel Blue lagoon als Gozo gaan bezoeken. We worden volledig verzorgt natuurlijk met een snack in de morgen, uitgebreide lunch en nog een snack in de middag. Ook is er open bar op Wijn, bier, water en fris!

Halloween vieren ze hier in Malta bijna overal! Alle clubs zullen decoratie en Halloween themed parties hebben.

De Malta airshow is dit weekemd op 23 en 24 September, momenteel zie je al verschillende vliegtuigen oefenen boven Malta. Je kan hiervoor naar het vliegveld maar aangezien Malta zo klein is zal je overal op Malta genoeg tezien krijgen van de airshow!

Malta heeft een rijke culinaire traditie die beïnvloed is door verschillende culturen en keukens vanwege zijn strategische ligging in de Middellandse Zee. Hier zijn enkele van de lokale gerechten en specialiteiten die je in Malta kunt proeven:

Bevrijdingsdag (Independence Day) in Malta wordt op 21 september gevierd en herdenkt de dag waarop Malta in 1964 onafhankelijk werd van het Verenigd Koninkrijk. Het is een belangrijke nationale feestdag en wordt op verschillende manieren gevierd. Hier zijn enkele van de gebruikelijke festiviteiten en tradities die je op Bevrijdingsdag in Malta kunt...

Dus je denkt erover om naar Malta te gaan. Talloze dagen zonneschijn en prachtige landschappen veroveren het hart van elke reiziger. Maar hoe zit het met de wilde dieren? Welke gevaarlijke dieren op Malta moet je kennen voordat je in het vliegtuig stapt?