Tweede schildpadden nest van 2023

06/26/2023

Het tweede nest van dit seizoen is gezien bij Ġnejna tijdens een routine ochtendpatrouille door vrijwilligers van Nature Trust Malta.

De Environment and Resources Authority zei in een verklaring op zondag dat, gebaseerd op recente waarnemingen van schildpadden in zee, dit hoogstwaarschijnlijk een nest van een loggerhead sea turtle (onechte karetschildpad) is.

Help je mee beschermen?

Nature Trust (Malta) NTM zoekt vrijwilligers die helpen bij het bewaken van de nesten. Dit is 24 uur per dag nodig. De meeste bedrijven geven je voor vrijwilligers werk een extra vakantie dag!

Als je je wilt opgeven kan je een email sturen naar: turtle.naturetrust@gmail.com

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het Europees Kampioenschap voetbal staat voor de deur en wat is een betere manier om de wedstrijden van ons Nederlands elftal te beleven dan samen met het Oranje Legioen? Dit jaar nodigen we jullie van harte uit om deel uit te maken van de festiviteiten in TexMex Paceville, dat tijdelijk is omgedoopt tot het Holland Heineken House. Het wordt dé...

Het familiebedrijf SJS Hartons heeft een missie: mensen helpen bewuste aankoopbeslissingen te nemen die het milieu beschermen, door producten aan te bieden die zo min mogelijk schade veroorzaken bij gebruik en verwijdering. Tim (nee niet onze Tim), een gepassioneerde bierliefhebber, heeft deze missie uitgebreid naar speciale biertjes.

Ook al bevind je je in het zonnige Malta, wij brengen een stukje Nederland naar jou toe! Op vrijdag 10 mei vanaf 19:00 uur nodigen we je uit om te komen genieten van heerlijke kroketten en frikandellen bij MeLounge in St Julians.

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.