Zomer in oktober? Malta maakt zich op voor nog een week met warm weer, met temperaturen tot 32°C

10/10/2023

De temperaturen zullen geleidelijk dalen tijdens de nacht.

Nu oktober aangebroken is, maken veel plaatsen over de hele wereld zich op voor de komst van de herfst, met vallende bladeren en koelere temperaturen. Het Maltese weer heeft echter andere plannen, want de zomer lijkt nog niet van plan om afscheid te nemen.

De zon blijft fel schijnen en de temperaturen stijgen tot boven de 28°C, wat zorgt voor een onverwachte en heerlijke verlenging van het zomerseizoen.

We kijken uit naar een warme start van de week, want de temperatuur van vandaag wordt de hoogste van de week en stijgt naar 30°C. Volgens de Maltese Islands Weather Facebook page is dit allemaal typisch voor anticyclonale omstandigheden waarbij de temperatuur 's nachts geleidelijk daalt terwijl het 's ochtends begint op te warmen zodra de zon opkomt. De temperatuur bereikt normaal gesproken laat in de ochtend zijn maximum en daalt tot laat in de middag, waarna het geleidelijk afkoelt tegen zonsondergang.<br>

Vandaag lijkt de warmste dag van de week te worden, maar het lijkt er niet op dat het warme weer deze week zal veranderen, want de temperatuur zal de hele week schommelen tussen 29°C en 28°C. De nacht kan echter voor een koele onderbreking zorgen, want de temperaturen zullen dalen tot 20°C en 19°C.

s Nachts kan echter voor een koele onderbreking zorgen, want de temperaturen zullen dalen tot 20°C en 19°C.

Terwijl andere delen van de wereld hun truien uitpakken en genieten van pompoensmaak lattes, gaan de Maltezen nog steeds naar het strand in hun zwemkleding, genietend van de heerlijke zon.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Ook al bevind je je in het zonnige Malta, wij brengen een stukje Nederland naar jou toe! Op vrijdag 10 mei vanaf 19:00 uur nodigen we je uit om te komen genieten van heerlijke kroketten en frikandellen bij MeLounge in St Julians.

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...