Zomer in oktober? Malta maakt zich op voor nog een week met warm weer, met temperaturen tot 32°C

10/10/2023

De temperaturen zullen geleidelijk dalen tijdens de nacht.

Nu oktober aangebroken is, maken veel plaatsen over de hele wereld zich op voor de komst van de herfst, met vallende bladeren en koelere temperaturen. Het Maltese weer heeft echter andere plannen, want de zomer lijkt nog niet van plan om afscheid te nemen.

De zon blijft fel schijnen en de temperaturen stijgen tot boven de 28°C, wat zorgt voor een onverwachte en heerlijke verlenging van het zomerseizoen.

We kijken uit naar een warme start van de week, want de temperatuur van vandaag wordt de hoogste van de week en stijgt naar 30°C. Volgens de Maltese Islands Weather Facebook page is dit allemaal typisch voor anticyclonale omstandigheden waarbij de temperatuur 's nachts geleidelijk daalt terwijl het 's ochtends begint op te warmen zodra de zon opkomt. De temperatuur bereikt normaal gesproken laat in de ochtend zijn maximum en daalt tot laat in de middag, waarna het geleidelijk afkoelt tegen zonsondergang.<br>

Vandaag lijkt de warmste dag van de week te worden, maar het lijkt er niet op dat het warme weer deze week zal veranderen, want de temperatuur zal de hele week schommelen tussen 29°C en 28°C. De nacht kan echter voor een koele onderbreking zorgen, want de temperaturen zullen dalen tot 20°C en 19°C.

s Nachts kan echter voor een koele onderbreking zorgen, want de temperaturen zullen dalen tot 20°C en 19°C.

Terwijl andere delen van de wereld hun truien uitpakken en genieten van pompoensmaak lattes, gaan de Maltezen nog steeds naar het strand in hun zwemkleding, genietend van de heerlijke zon.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Zeg je cultuur, dan denk je bij Malta al snel aan cultureel erfgoed: de tempels, kathedralen, palazzo's, verdedigingswerken, toegangspoorten en mooie steden zoals Valletta, Mdina en Birgu. Daarbij draait het allemaal om kalksteen en bouwwerken gemaakt door de mens. Naast dit alles bouwt de mens tot aan vandaag de dag nog aan zoveel meer op het...

Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten zullen jullie in Malta niet gaan overslaan! Samen met jullie willen we een geweldig feest te vieren! Het is weer die tijd van het jaar waarin we gezellig samenkomen, lekkernijen delen en cadeautjes uitpakken.