Het Weer in Malta en Gozo in April

03/26/2024

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Temperatuur: 

In april kun je milde tot warme temperaturen verwachten op Malta en Gozo. Overdag liggen de gemiddelde maximumtemperaturen rond de 20-22°C, perfect om te genieten van buitenactiviteiten en het verkennen van de eilanden. 's Nachts koelt het iets af, met temperaturen die meestal niet onder de 12-15°C zakken.

Zonneschijn en UV-straling: April brengt over het algemeen veel zonneschijn met zich mee op de eilanden, met gemiddeld zo'n 8-9 uur zon per dag. Dit resulteert in een hoge UV-index, dus het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de zon. Draag zonnebrandcrème met een hoge SPF, een hoed, zonnebril en beschermende kleding om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Regen: Malta en Gozo staan niet bekend om veel regen in april, maar af en toe kan er een bui vallen. De kans op regen is echter over het algemeen laag, met gemiddeld zo'n 2-3 regendagen gedurende de hele maand. Het grootste deel van de tijd kun je dus genieten van droog en zonnig weer.

Zwemmen: April markeert het begin van het zwemseizoen op Malta en Gozo, maar het zeewater kan nog aan de frisse kant zijn. De gemiddelde zeewatertemperaturen liggen rond de 17-18°C, wat voor sommigen nog te koud kan zijn om comfortabel te zwemmen. Anderen vinden het echter verfrissend en genieten ervan. Het is dus een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Conclusie: 

Al met al is april een prachtige tijd in Malta en Gozo, met aangename temperaturen, veel zonneschijn en over het algemeen weinig regen. Het weer is perfect om te genieten van buitenactiviteiten, zoals wandelen, sightseeing en het verkennen van de prachtige stranden. Vergeet niet om jezelf goed te beschermen tegen de zon en te genieten van alles wat deze schitterende eilanden te bieden hebben! 

Dus perfect om Koningsdag te vieren in Malta, dit jaar meerdere events! Lees er hier alles over

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...

Hebben jullie al zin in DE kroegentocht van Malta? Nadat jullie met veel JA op de poll hebben geantwoord hebben wij DE kroegentocht voor jullie opgezet voor Vrijdag 15 Maart!