Ontdek de Intrigerende Wereld van Haaien in de Wateren van Malta

02/16/2024

Malta, het pittoreske eiland in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn kristalheldere wateren, adembenemende landschappen en rijke maritieme biodiversiteit. Onder de oppervlakte van deze glinsterende wateren schuilt een fascinerende wereld van zeeleven, waaronder een verscheidenheid aan haaiensoorten. Laten we eens duiken in de betoverende wereld van haaien die de wateren van Malta thuis noemen.

De Blauwe Haai (Prionace glauca): De blauwe haai, een gracieuze en nieuwsgierige soort, zwemt vaak in de wateren rond Malta. Met zijn slanke lichaam, indrukwekkende snelheid en kenmerkende blauwe kleur, is de blauwe haai een prachtige verschijning in de zeeën van Malta. Deze haaien voeden zich voornamelijk met vis en zijn over het algemeen niet agressief tegenover mensen. 

De Witte Haai (Carcharodon carcharias): Hoewel zeldzaam, is de grote witte haai af en toe gespot in de wateren rond Malta. Met zijn imposante gestalte en krachtige verschijning, heeft de grote witte haai een iconische status in de wereld van de zee. Gelukkig zijn aanvallen op mensen door deze majestueuze roofdieren zeer zeldzaam, en ze vermijden doorgaans menselijke interactie. 

De Voshaai (Alopias vulpinus): Een andere intrigerende haaiensoort die men kan tegenkomen in de wateren van Malta is de voshaai. Wat de voshaai uniek maakt, is zijn lange staartvin, die soms langer kan zijn dan zijn eigen lichaamslengte. Deze haaien staan bekend om hun acrobatische sprongen uit het water, een spectaculair gezicht voor degenen die het geluk hebben om ze te zien. 

De Doornhaai (Squalus acanthias): Doornhaaien zijn kleine haaiensoorten die vaak worden aangetroffen in de ondiepe wateren rond Malta. Met hun doornachtige stekels en compacte lichaam zijn ze goed aangepast aan het leven op de zeebodem. Hoewel ze niet zo bekend zijn als sommige andere haaiensoorten, spelen doornhaaien een belangrijke rol in het mariene ecosysteem van Malta. 

De Engelhaai (Squatina squatina): De engelhaai, ook wel bekend als de monnikshaai, is een unieke haaiensoort die soms wordt gespot in de wateren rond Malta. Met zijn platte lichaam en grote borstvinnen lijkt de engelhaai meer op een rog dan op een traditionele haai. Deze fascinerende wezens zijn vaak te vinden in de buurt van rotsachtige kusten en riffen 

Terwijl we de wonderen van de zeeën van Malta verkennen, is het belangrijk op te merken dat haaien essentiële en kwetsbare leden zijn van het mariene ecosysteem. Het behoud van hun habitats en het bevorderen van verantwoordelijk toerisme en visserijpraktijken zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat deze prachtige wezens nog vele jaren de wateren van Malta zullen blijven verrijken. Dus de volgende keer dat je de sprankelende Middellandse Zee induikt, houd je ogen open en wie weet welke majestueuze haaien je zult tegenkomen tijdens je onderwateravontuur in Malta.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...