35 geplande powercuts de komende 4 dagen!

04/16/2023

EneMalta gaat flink klussen aan het netwerk deze week. En er staan 35 geplande powercuts op het schema voor de komende 4 dagen!

Degenen die al langer op Malta wonen weten het helaas maar al te goed. Je komt best vaak zonder stroom te zitten op Malta. Daar zijn de inwoners ook aan gewend. De meeste bedrijven hebben generatoren beschikbaar en aangezien er met gasflessen word gekookt, kan het best een aangename sfeer geven wanneer je uit eten bent. Stroom uit en de kaarsen komen op tafel en ze kunnen gewoon blijven serveren.

Helaas komt het meestal niet uit, dus zorg ervoor dat je kaarsen en een volle powerbank in huis hebt. Powercuts kunnen best een paar uur duren en in extreme gevallen zelfs een paar dagen. Zeker in de zomer als iedereen de airco's aan heeft kan het erg vervelend zijn. Dan maar op het balkon slapen.

Voor de komende 4 dagen komen 35 plekken tijdelijk zonder stroom te zitten. Waar dat kan je hieronder lezen.

De tips als de stroom uitvalt op Malta:

  • Tegenwoordig kijk ik eerst uit het raam, buren ook zonder stroom dan hoef ik de stoppenkasten niet te controleren.
  • Is het alleen bij jezelf, denk er dan aan dat de meeste huizen 2 soms wel 3 stoppenkasten hebben. Bij elke kan een stop zijn doorgeslagen.
  • Je kan hier op de website van EneMalta zien of er een stroom storing is. Hier vermelden ze zowel de geplande als de ongeplande powercuts. 
  • Op dezelde pagina staat ook de planning van de week met onderhoud.
  • Mocht je zonder stroom zitten en de powercut staat niet op het schema, kan je het hier melden aan EneMalta. Ik heb het nog nooit gedaan want weet vrij zeker dat de locals het wel doen. Maar het kan!
  • Natuurlijk zal je in onze groepchat ook gelijk berichten ontvangen als er een storing is. 
  • En aangezien je niks kan doen, bordspel of kaarten op tafel, kaarsje aan en een drankje erbij en afwachten maar.

Zit je nog niet in onze groepchat? We hebben er meerdere:

  • Mededelingen chat (Ook voor powercuts, weerwaschuwing en andere warnings van de overheid).
  • Voor de mensen die (tijdelijk) op Malta zijn.
  • Voor de mensen die op Malta wonen en werken (langer dan een jaar).

App Tim (+356-99039805 ) of Wessel (+31 6 25412914) als je ook in een groepchat wilt.

Bij Koningsdag hebben we ook generatoren staan. Dus ook als er een powercut is gaat het feest gewoon door! Zorg er wel voor dat je van te voren een kaartje koopt. Aan de deur is het duurder!

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Ga gezellig mee met ons op de Fernandis! We gaan in de ochtend weg vanuit Sliema en zullen zowel Blue lagoon als Gozo gaan bezoeken. We worden volledig verzorgt natuurlijk met een snack in de morgen, uitgebreide lunch en nog een snack in de middag. Ook is er open bar op Wijn, bier, water en fris!

Halloween vieren ze hier in Malta bijna overal! Alle clubs zullen decoratie en Halloween themed parties hebben.

De Malta airshow is dit weekemd op 23 en 24 September, momenteel zie je al verschillende vliegtuigen oefenen boven Malta. Je kan hiervoor naar het vliegveld maar aangezien Malta zo klein is zal je overal op Malta genoeg tezien krijgen van de airshow!

Malta heeft een rijke culinaire traditie die beïnvloed is door verschillende culturen en keukens vanwege zijn strategische ligging in de Middellandse Zee. Hier zijn enkele van de lokale gerechten en specialiteiten die je in Malta kunt proeven: