35 geplande powercuts de komende 4 dagen!

04/16/2023

EneMalta gaat flink klussen aan het netwerk deze week. En er staan 35 geplande powercuts op het schema voor de komende 4 dagen!

Degenen die al langer op Malta wonen weten het helaas maar al te goed. Je komt best vaak zonder stroom te zitten op Malta. Daar zijn de inwoners ook aan gewend. De meeste bedrijven hebben generatoren beschikbaar en aangezien er met gasflessen word gekookt, kan het best een aangename sfeer geven wanneer je uit eten bent. Stroom uit en de kaarsen komen op tafel en ze kunnen gewoon blijven serveren.

Helaas komt het meestal niet uit, dus zorg ervoor dat je kaarsen en een volle powerbank in huis hebt. Powercuts kunnen best een paar uur duren en in extreme gevallen zelfs een paar dagen. Zeker in de zomer als iedereen de airco's aan heeft kan het erg vervelend zijn. Dan maar op het balkon slapen.

Voor de komende 4 dagen komen 35 plekken tijdelijk zonder stroom te zitten. Waar dat kan je hieronder lezen.

De tips als de stroom uitvalt op Malta:

  • Tegenwoordig kijk ik eerst uit het raam, buren ook zonder stroom dan hoef ik de stoppenkasten niet te controleren.
  • Is het alleen bij jezelf, denk er dan aan dat de meeste huizen 2 soms wel 3 stoppenkasten hebben. Bij elke kan een stop zijn doorgeslagen.
  • Je kan hier op de website van EneMalta zien of er een stroom storing is. Hier vermelden ze zowel de geplande als de ongeplande powercuts. 
  • Op dezelde pagina staat ook de planning van de week met onderhoud.
  • Mocht je zonder stroom zitten en de powercut staat niet op het schema, kan je het hier melden aan EneMalta. Ik heb het nog nooit gedaan want weet vrij zeker dat de locals het wel doen. Maar het kan!
  • Natuurlijk zal je in onze groepchat ook gelijk berichten ontvangen als er een storing is. 
  • En aangezien je niks kan doen, bordspel of kaarten op tafel, kaarsje aan en een drankje erbij en afwachten maar.

Zit je nog niet in onze groepchat? We hebben er meerdere:

  • Mededelingen chat (Ook voor powercuts, weerwaschuwing en andere warnings van de overheid).
  • Voor de mensen die (tijdelijk) op Malta zijn.
  • Voor de mensen die op Malta wonen en werken (langer dan een jaar).

App Tim (+356-99039805 ) of Wessel (+31 6 25412914) als je ook in een groepchat wilt.

Bij Koningsdag hebben we ook generatoren staan. Dus ook als er een powercut is gaat het feest gewoon door! Zorg er wel voor dat je van te voren een kaartje koopt. Aan de deur is het duurder!

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Hebben jullie al zin in DE kroegentocht van Malta? Nadat jullie met veel JA op de poll hebben geantwoord hebben wij DE kroegentocht voor jullie opgezet voor Vrijdag 15 Maart!

🍻🏓 Dompel jezelf onder in de opwinding van beerpong aan de schitterende kust van St. Julians, Malta! Vanaf 9 maart en elke twee weken daarna, nodigen we je uit voor het ultieme Beerpong Toernooi bij Melounge.

Op zoek naar een leuke manier om actief te blijven terwijl je geniet van de prachtige Maltese omgeving? Doe mee met ons wekelijkse 7 tegen 7 voetbaltoernooi op zondag geen winterstop nodig hier, zelf de koudste dag in Malta is nog een gemiddelde zomerdag in Nederland!