Yvo, de Nederlandse makelaar op Malta!

Op Malta huur je vaak je appartement of kamer via een makelaar. Meestal verhuren de verhuurders hun woonruimte via meerdere makelaars. De woningmarkt op Malta is echter niet gereguleerd waardoor iedereen zich zomaar makelaar kan noemen. Pas dus goed op met wie je in zee gaat!

De woningmarkt op Malta is zo snel dat eigenaren van woningen een woning vaak niet zelf aanbieden. Stagiaires vinden het erg fijn dat Yvo weet waar we in Nederland qua wonen aan gewend zijn. Hierdoor let Yvo op zaken waar de gemiddelde Maltese makelaar niet op zal letten.

Waar je op moet letten.

Een goede makelaar kiezen

De woningmarkt op Malta is dus minder gereguleerd dan in Nederland, of eigenlijk helemaal niet gereguleerd. Iedereen kan zichzelf makelaar noemen en op pad gaan met klanten. Wees dus voorzichtig, want meerdere mensen zijn zo in de problemen gekomen. Yvo heeft al jaren ervaring als makelaar op Malta, en weet dus goed waar je op moet letten bij het huren van een woning. Ook kan Yvo je wijzen op veel voorkomende problemen zoals schimmel door het vochtige klimaat of de voorwaarden in het huurcontract. Lees daarover hieronder meer.

Veel makelaars hebben er baat bij zoveel mogelijk woningen te verhuren, en begeleiden daarom hun huurders niet goed. Niks is vervelender dan er na je aankomst achter te komen dat er naast je appartement een heel nieuw gebouw wordt neergezet. Dan zit je maandenlang met geluidsoverlast! Yvo heeft al jarenlang ervaring in het verhuren en begeleiden van stagiaires op Malta. Yvo werk met verschillende scholen en verenigingen samen, en het is dus erg belangerijk voor Yvo dat zijn huurders tevreden zijn over hun woonplek en zijn service. Yvo zal je daarom altijd goed begeleiden bij alles waarmee hij je van dienst kan zijn, ook na je aankomst op Malta. 

Waar wonen op Malta?

Malta lijkt misschien klein, maar het drukke verkeer kan ervoor zorgen dat je reistijd toch nog aanzienlijk is als je niet dichtbij je stageplek woont. De meeste stagiaires kiezen er daarom voor om dichtbij hun stage te gaan wonen. De meest populaire gebieden voor stagiaires zijn St. Julians, Sliema, en de nabijgelegen plaatsen Gzira en Msida. Aangezien deze plekken zeer populair zijn bij expats en stagiaires, en ook bij toeristen, liggen de huurprijzen wel hoger dan in andere gebieden.

Bedenk daarom goed van te voren wat je belangrijk vindt; locatie en reistijd, of heb je liever een riantere woning of kamer en wat extra reistijd?


Als je een woonruimte hebt gevonden

Als je een woonruimte hebt gezien die je fijn lijkt, is het belangrijk om meteen actie te ondernemen. Kamers en appartementen worden ontzettend snel verhuurd, en staan bij meerdere makelaren aangeboden, dus het kan best zijn dat iemand anders diezelfde dag nog actie onderneemt. Maak dus meteen duidelijk dat je de kamer of het appartement wilt huren. Om een kamer of appartement te reserveren moet er meestal een borg betaald worden. Je krijgt tevens een contract die je dient te ondertekenen. Bij aankomst op Malta dien je dan het volgende te betalen;

  • makelaarskosten (de hoogte is afhankelijk van de looptijd)
  • de 1e maand huur
  • een eventuele borg voor de voorzieningen zoals electra en water

Waar Yvo op let als hij een woonruimte voor je zoek op Malta?

Zoals al gezegd is de woningmarkt niet gereguleerd op Malta, en moet je dus ontzettend oppassen met wie je zaken doet, zowel de makelaar als de verhuurder van de woning. Zijn klanten vinden het daarom fijn dat ze hem als Nederlands aanspreekpunt hebben, mocht er zich een probleem voordoen met de eigenaar. Tevens zorgt hij er voor dat alle voorwaarden in orde zijn, zorg hij voor een goed contract, en zal hij je altijd bijstaan wanneer je vragen hebt.

Hier een aantal voorbeelden waar Yvo voor je op let:

Electriciteitsrekeningen

Betaal je een vast bedrag voor je water en electriciteit of betaal je alleen voor wat je verbruikt? Yvo overlegt dit uiteraard allemaal voor je, en breng je hiervan op de hoogte zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


Huurtermijn

Vaak worden appartementen voor een jaar of voor 6 maanden verhuurd. Yvo zorgt ervoor dat jij je appartement alleen huurt voor de periode dat je er daadwerkelijk in gaat wonen.


Reparaties

Het is gebruikelijk in Malta dat je voor kleine reparaties zelf betaald, en de eigenaar voor de grotere dingen zorgt. Maar soms probeert een eigenaar op een slimme manier onder alle kosten uit te komen. Yvo zal altijd alle kleine lettertjes met je doornemen, om te zorgen dat alles eerlijk en duidelijk is.

Kortom, je kan altijd bij hem aankloppen mocht je een vraag hebben, en hij zal je goed begeleiden!

Vul vrijblijvend het onderstaande contact formulier in en er word contact met je opgenomen!