Mijn stage bij Nature Trust Malta

02/08/2024

Ik studeer diermanagement aan het van Hall instituut Leeuwarden en een stage is een verplichting. Natuurlijk optimaal van de 4 maanden stage gebruik maken door er een buitenlandstage van te maken.

Tijdens de stage oriëntatie vanuit school heb ik meerdere interessante stageplekken gevonden in verschillende landen. Ik heb vele instanties aangeschreven en Nature Trust was één van de eerste die reageerde, ik had geen idee waar Malta precies was en wat ik daar kon verwachten. De Malta stage die ik gevonden had was het Wildlife Rehabilitation Centrum van Nature Trust in Cirkewwa Marine Park.

Achteraf gezien had ik me wat beter moeten voorbereiden op de stage want ik had mijn huisvesting gekozen op prijs niet op locatie, dus het reizen naar stage maar ook naar de leuke gebieden in Malta nam nogal wat tijd in beslag. Maar de stage was geweldig en nadat ik vrienden had gemaakt op het eiland was ik niet veel thuis. 

Het vrijlaten van de zeeschildpadden
Het vrijlaten van de zeeschildpadden

Mijn taak was vooral het zorgen voor de opgevangen zeeschildpadden en het meten van PH waarde en andere factoren van het zeewater op verschillende plekken rondom Malta en Gozo. Zeeschildpadden leggen ook eieren op verschillende stranden in Malta en Gozo en die worden 24 uur per dag bewaakt door medewerkers. Stagelopers en vrijwilligers van Nature Trust, ik was helaas al weg toen de eieren uitkwamen, dat had ik graag willen zien.

Je moet wel zelf vragen om leuk werk tijdens je stage op Malta, daar kwam ik pas na een paar weken achter. Ik was in het begin bang om te vragen of ik dingen mocht doen waar mijn interesse in lag en tijd om aan mijn schoolopdrachten te werken. Ik heb gemerkt dat je echt alles kan vragen en je stage op die manier nog leuker kan maken.

Natuurlijk was het niet alleen maar de stage wat ik deed, ik heb veel dingen gedaan buiten de stage om. Ik heb specialisaties met het duiken behaald, veel met vrienden naar de stranden gegaan en natuurlijk regelmatig op stap.

Ik zou zeker weer stage lopen op Malta als ik het over zou doen, alleen zou ik me meer lezen over Malta. De mooie plekjes om te bezoeken en de leuke clubs daar kwam ik pas laat in mijn stage achter.

Mocht je ook stage willen lopen bij Nature Trust Malta bezoek dan hun website: https://naturetrustmalta.org/

Bauke


Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het Europees Kampioenschap voetbal staat voor de deur en wat is een betere manier om de wedstrijden van ons Nederlands elftal te beleven dan samen met het Oranje Legioen? Dit jaar nodigen we jullie van harte uit om deel uit te maken van de festiviteiten in TexMex Paceville, dat tijdelijk is omgedoopt tot het Holland Heineken House. Het wordt dé...

Het familiebedrijf SJS Hartons heeft een missie: mensen helpen bewuste aankoopbeslissingen te nemen die het milieu beschermen, door producten aan te bieden die zo min mogelijk schade veroorzaken bij gebruik en verwijdering. Tim (nee niet onze Tim), een gepassioneerde bierliefhebber, heeft deze missie uitgebreid naar speciale biertjes.

Ook al bevind je je in het zonnige Malta, wij brengen een stukje Nederland naar jou toe! Op vrijdag 10 mei vanaf 19:00 uur nodigen we je uit om te komen genieten van heerlijke kroketten en frikandellen bij MeLounge in St Julians.