Nieuws

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op Malta 

We hebben inmiddels zoveel geschreven over Malta dat we je hier een overzicht geven van onze meest gelezen blogs van 2022 en 2023, veel leesplezier!

Birgu (ook bekend als Vittoriosa) ligt in de Grand Harbour van Malta en is een van Malta's oudste en meest historische steden. Elk jaar organiseert de lokale raad van Birgu samen met de gemeenschap een festival om de cultuur en geschiedenis van Malta en de kunst te vieren. Birgufest is dit jaar terug om de charmante kronkelige straatjes van Birgu...

Graag willen we ook jou verhaal horen en laten lezen aan de (toekomstige) stagelopers. Kan je deze zo leuk mogelijk invullen en misschien publiceren we jou verhaal wel!

Er zijn meerdere mogelijkheden om in Gozo en Comino te komen, aangezien de meeste mensen in en om Sliema wonen zullen wij vanaf daar laten zien hoe je er komt

Het begin van het carnavalsseizoen op 11 november (de elfde van de elfde) wordt niet alleen in het zuiden van Nederland maar nu ook in Malta gevierd!

Of je nou in Malta op vakantie bent, je loopt hier stage of je woont in Malta. Blue grotto is één van de plekken die je gezien moet hebben. Blue grotto vind je in het zuiden van het eiland en bevind zich in het rustige gedeelte van Malta.

Ga gezellig mee met ons op de Fernandis! We gaan in de ochtend weg vanuit Sliema en zullen zowel Blue lagoon als Gozo gaan bezoeken. We worden volledig verzorgt natuurlijk met een snack in de morgen, uitgebreide lunch en nog een snack in de middag. Ook is er open bar op Wijn, bier, water en fris!

Halloween vieren ze hier in Malta bijna overal! Alle clubs zullen decoratie en Halloween themed parties hebben.

De Malta airshow is dit weekemd op 23 en 24 September, momenteel zie je al verschillende vliegtuigen oefenen boven Malta. Je kan hiervoor naar het vliegveld maar aangezien Malta zo klein is zal je overal op Malta genoeg tezien krijgen van de airshow!

Malta heeft een rijke culinaire traditie die beïnvloed is door verschillende culturen en keukens vanwege zijn strategische ligging in de Middellandse Zee. Hier zijn enkele van de lokale gerechten en specialiteiten die je in Malta kunt proeven:

Bevrijdingsdag (Independence Day) in Malta wordt op 21 september gevierd en herdenkt de dag waarop Malta in 1964 onafhankelijk werd van het Verenigd Koninkrijk. Het is een belangrijke nationale feestdag en wordt op verschillende manieren gevierd. Hier zijn enkele van de gebruikelijke festiviteiten en tradities die je op Bevrijdingsdag in Malta kunt...

Dus je denkt erover om naar Malta te gaan. Talloze dagen zonneschijn en prachtige landschappen veroveren het hart van elke reiziger. Maar hoe zit het met de wilde dieren? Welke gevaarlijke dieren op Malta moet je kennen voordat je in het vliegtuig stapt?

In Malta zijn 157 soorten spinnen geregistreerd. De meeste hiervan zijn giftig, maar slechts één soort heeft een gif dat sterk genoeg is om mensen te verwonden. De 'recluse spider' (kluisspin), ook wel bekend als de 'convict spider', is slechts 1 cm groot en heeft toch een krachtige beet.

Denk jij er over om stage lopen in malta? NedMalta adviseerd en host al 11 jaar stagelopers in Malta en heeft inmiddels alle informatie die je nodig hebt om goed geinformeerd een keuze te maken voor je stage!