Slangen in Malta. 4 soorten over het hele eiland

08/16/2023

Op Malta heb je door het klimaat tal van repteilen en geleedpotige, wees gerust er zitten geen dodelijke exemplaren tussen. De meeste zijn wel moeilijk te zien in het wild, terwijl andere zoals de Turkse en muur gekko erg fijn zijn om in huis te hebben om je muggen en vliegen op te eten.

in Juli 2023 is er weer een onderzoek gedaan naar de slangen in Malta, we hebben hier 4 soorten die vooral in de bewoonde gebieden vaak gezien worden. 

We houden niet allemaal van slangen en dat is niet erg. Wat niet oké is, is ze wat aan doen. Als je niet van slangen houdt en je komt er een tegen, laat hem zijn gang gaan. Slangen zullen zich zeker niet met mensen inlaten, tenzij mensen ze ermee confronteren. Als je een slang in je huis aantreft, houd dan in de gaten waar hij zich bevindt en bel noodnummer 🆘️ 9999 9505 Nature trust zal de slang dan komen weghalen.

Waar worden slangen in Malta het meest gezien
Waar worden slangen in Malta het meest gezien

Testimonials

Leopard Snake

maltese name: Lifgha

Ook wel een 'Rattenslang' genoemd die ruimte geeft voor allerlei onaangename mentale beelden. Houdt van de natuur en is een soort boomknuffelaar. Het is echter geen hippie - hij draagt ​​geen overhemden met tie-dye en oefent extreem liberaal ouderschap uit - hij wikkelt zich letterlijk om een ​​boom terwijl hij wacht op iets eetbaars om langs te dwalen

Algerian Whip Snake

maltese name: Serp iswed

Er zijn er niet zo veel van - in feite is er een bredere selectie van foto's van (bijvoorbeeld) het monster van Loch Ness beschikbaar op internet dan deze kerel. Leeft in rotsen en eet kleine beestjes. Heb je eens een mooie foto van deze slang gemaakt stuur hem in!

Cat Snake:

maltese name: Serp

Beschreven als 'verlegen en nachtelijk', wat waarschijnlijk een goede zaak is. Het heeft wel gifkaken, maar ze zitten vast in de achterkant van zijn mond, dus ze werken alleen op dingen als ratten en muizen, en het gif is te zwak om ons toch kwaad te doen. Woont in het zuidoosten van het eiland.

Black Whip Snake

maltese name: Serp Algerin

Deze slang kan tot 2 meter groot worden en heeft een angstaanjagende naam. Het is een erg actieve en levendige slang die bij het in het nauw drijven kan slaan met zijn staart en flink kan proberen te bijten! Houd niet van dat geluid, of het nu giftig is of niet. (Voor alle duidelijkheid, het is niet giftig).

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het begin van het carnavalsseizoen op 11 november (de elfde van de elfde) wordt niet alleen in het zuiden van Nederland maar nu ook in Malta gevierd!

Of je nou in Malta op vakantie bent, je loopt hier stage of je woont in Malta. Blue grotto is één van de plekken die je gezien moet hebben. Blue grotto vind je in het zuiden van het eiland en bevind zich in het rustige gedeelte van Malta.

Ga gezellig mee met ons op de Fernandis! We gaan in de ochtend weg vanuit Sliema en zullen zowel Blue lagoon als Gozo gaan bezoeken. We worden volledig verzorgt natuurlijk met een snack in de morgen, uitgebreide lunch en nog een snack in de middag. Ook is er open bar op Wijn, bier, water en fris!