Verborgen pareltjes om te bezoeken op Malta

04/13/2023

De meeste mensen denken dat Malta klein is en je zo bent uitgekeken op alles. Hier een paar verborgen plekjes om te bezoeken.

Coral lagoon Mellieha

Coral Lagoon is een klein, afgelegen strand gelegen in Mellieha Bay, aan de noordkust van Malta. Het is gelegen tussen Mellieha Bay en Armier Bay, en het is alleen bereikbaar per boot of via een steil en rotsachtig pad.

Het strand staat bekend om zijn kristalheldere water en zijn unieke natuurlijke kenmerken, waaronder een klein koraalrif dat de thuisbasis is van een verscheidenheid aan mariene soorten. Het rif is een populaire plek om te snorkelen en duiken, en bezoekers kunnen vaak kleurrijke vissen en andere zeedieren zien zwemmen rond de koralen.

Coral Lagoon is een rustige en rustige plek, met een ontspannen en ontspannen sfeer. Er zijn geen faciliteiten op het strand, dus bezoekers moeten hun eigen eten, drinken en bescherming tegen de zon meenemen. Het is ook belangrijk op te merken dat het strand rotsachtig en glad kan worden, dus geschikt schoeisel wordt aanbevolen.

wied il ghasri
wied il ghasri
wied il ghasri
wied il ghasri

Wied il-Ghasri

Wied il-Ghasri is een schilderachtige, smalle vallei gelegen aan de noordkust van het eiland Gozo in Malta. De vallei staat bekend om zijn steile kliffen, helderblauw water en natuurlijke rotsformaties.

De vallei is ongeveer 3 kilometer lang en ligt tussen twee hoge kliffen. Aan het einde van de vallei is een klein strand, dat een populaire plek is om te zwemmen en te zonnebaden. Het water in de Wied il-Ghasri is kristalhelder en is perfect om te zwemmen en snorkelen, en er zijn ook verschillende onderwatergrotten en grotten om te verkennen.

Bezoekers kunnen ook een wandeling maken langs de vallei en het omliggende platteland verkennen. Er zijn verschillende wandelpaden die door de vallei en naar de omliggende kliffen leiden en een prachtig uitzicht op het omliggende landschap bieden.

Er zijn geen faciliteiten in Wied il-Ghasri, dus bezoekers moeten hun eigen voedsel, water en bescherming tegen de zon meenemen. Het is ook belangrijk op te merken dat het strand druk kan worden tijdens het hoogseizoen, dus het is het beste om vroeg in de ochtend of laat in de middag te bezoeken voor een meer rustige ervaring.

San Blas Bay
San Blas Bay

San Blas Bay

San Blas Bay is een afgelegen en mooi zandstrand gelegen op het eiland Gozo in Malta. Het strand ligt aan de noordoostkust van Gozo, vlakbij het dorp Nadur.

San Blas Bay staat bekend om zijn kristalheldere water en prachtige natuurlijke omgeving. Het strand is relatief klein en is omgeven door steile kliffen, waardoor het een verborgen juweeltje op het eiland is. Het zand op het strand is fijn en goudkleurig en het water is kalm en ondiep, waardoor het ideaal is om te zwemmen en snorkelen.

Het strand is te voet bereikbaar via een steil en rotsachtig pad dat vanaf de top van de klif naar het strand leidt. Het pad is uitdagend en is mogelijk niet voor iedereen geschikt, dus bezoekers moeten geschikt schoeisel dragen en voorzorgsmaatregelen nemen wanneer ze naar het strand wandelen.

skull church malta
skull church malta

skull church malta

De Schedelkerk, ook bekend als de Kapucijnencatacomben, is een unieke en enigszins griezelige attractie in de stad Valletta, Malta. De kerk is een kleine ondergrondse kapel die de skeletresten bevat van meer dan 7.000 individuen, voornamelijk kapucijner broeders en leden van de Maltese adel.

De oorsprong van de Schedelkerk gaat terug tot de 16e eeuw, toen de kapucijnenbroeders hun doden begonnen te begraven in een kleine ondergrondse crypte. Na verloop van tijd groeide de crypte in omvang en de broeders begonnen de botten in decoratieve patronen te rangschikken en tentoon te stellen in verschillende kapellen in de catacomben.

Tegenwoordig kunnen bezoekers van de Schedelkerk de smalle gangen en kapellen van de catacomben verkennen en zich vergapen aan de ingewikkelde displays van schedels en botten. De displays zijn gerangschikt in verschillende patronen en vormen, waaronder kruisen, harten en zelfs kroonluchters. Er zijn ook verschillende goed bewaard gebleven gemummificeerde lichamen te zien, waaronder die van een jong meisje dat stierf in het begin van de 20e eeuw.

De Skull Church bevindt zich op Triq San Pawl, in het centrum van Valletta. Het is dagelijks geopend voor bezoekers en er zijn rondleidingen beschikbaar.

Ghar Dalam Cave
Ghar Dalam Cave

Ghar Dalam Cave

Ghar Dalam Cave is een natuurlijke kalkstenen grot gelegen in het zuidoostelijke deel van Malta, in de buurt van het dorp Birzebbuga. De grot staat bekend om zijn belangrijke archeologische ontdekkingen, waaronder bewijs van enkele van de vroegste menselijke bewoners van Malta, evenals fossielen van uitgestorven dieren.

De grot is ongeveer 144 meter lang en bezoekers kunnen door een reeks smalle doorgangen en kamers lopen om de geologische formaties en archeologische artefacten te zien. De naam "Ghar Dalam" betekent "grot van duisternis" in het Maltees, en de grot zou door vroege mensen zijn gebruikt voor onderdak.

Een van de belangrijkste ontdekkingen in de Ghar Dalam-grot waren de overblijfselen van dwergolifanten, nijlpaarden en andere dieren die tijdens het Pleistoceen op het eiland leefden. De dwergolifanten worden verondersteld geïsoleerd op het eiland te zijn geëvolueerd en uiteindelijk veel kleiner te zijn geworden dan hun tegenhangers op het vasteland vanwege de beperkte middelen die voor hen beschikbaar zijn.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...

Hebben jullie al zin in DE kroegentocht van Malta? Nadat jullie met veel JA op de poll hebben geantwoord hebben wij DE kroegentocht voor jullie opgezet voor Vrijdag 15 Maart!