Game of Thrones filmlocaties op Malta & Gozo

Ben jij een Game of Thrones fan? Dan zal het je vast interesseren dat heel wat scènes van het eerste seizoen van Game of Thrones gefilmd werden op Malta. Dit maakt Malta een populaire bestemming voor de fans van de serie. Maar ook buiten de serie zijn deze locaties stuk voor stuk prachtige plaatsen en is het zeker de moeite waard om deze te bezoeken.

Wij hebben alvast een overzicht gemaakt met de sterkste scènes en locaties die je zelf op Malta of Gozo kan bezoeken + kaartje. 

1. De onthoofding van Ned Stark

Fort Manoel wordt gebruikt als de Great Sept of Baelor in de aflevering 'Baelor' (S01E09). Hier krijgt Joffrey Ned Stark zo ver om te bekennen dat hij een verrader is en wordt hij onthoofd in het bijzijn van zijn kinderen. Het fort is een typisch voorbeeld van de 18de eeuwse militaire architectuur en heeft een grote vierhoekige paradeplaats. 

2. De authenticiteit van Mdina

Mdina is een stad op Malta die bekend staat vanwege zijn goed bewaarde gebouwen uit te tijd van de middeleeuwen. De indrukwekkende poort van Mdina wordt gebruikt in de aflevering 'Lord Snow' (S01E03) wanneer Catelyn en Ser Rodrik Cassel King's Landing binnenrijden.

Verder werd er ook gebruik gemaakt van Mdina in de aflevering 'The Wolf and the Lion' (S01E05). Op het Mesquita plein wordt er gevochten tussen Jamie Lannister en Ned Stark. Verder wordt het plein ook gebruikt als toegang en balkon van het bordeel van Little Finger

Dothraki's
Dothraki's

3. Kamperen met de Dothraki's

De kliffen van Mtahleb worden op het einde van het eerste seizoen gebruikt als kamp van de Dothraki's. In 'Baelor' (S01E09) is het hier dat Khal Drogo in elkaar zakt en in de volgende aflevering 'Fire And Blood' (S01E10) is het ook hier dat zijn begrafenis plaatsvindt. Dit is trouwens ook de plek waar Daenerys uit de vlammen stapt met haar babydraken.

4. Het huwelijk aan het Azure Window

Het Azure Window kan gezien worden tijdens het huwelijk tussen Daenerys en Khal Drogo in de allereerste aflevering 'Winter is Coming' (S01E01). Jammer genoeg is de boog in maart 2017 ingestort. Toch blijft het nog steeds een aanrader om te bezoeken. De uitzichten die je hebt op deze locatie zijn fantastisch

Daar sta ik (ergens)
Daar sta ik (ergens)

5. De Lannisters en het St. Dominic's Convent

Het St. Dominic klooster wordt gebruikt in de aflevering 'You win or you die' (S01E07). Het is hier waar Ned Stark Cersei confronteert over het feit dat de vader van haar kinderen haar broer, Jamie Lannister is, en niet Koning Robert. Hij dreigt er mee om alles te vertellen aan Koning Robert wanneer deze terugkeert van de jacht.

Het klooster wordt amper bezocht door toeristen omdat het net wat meer afgelegen ligt. Toch raden wij aan om de omweg te maken om dit te bezoeken!

6. Op bezoek bij de president van Malta

Het Verdala Paleis wordt gebruikt in de eerste aflevering 'Winter is Coming' (S01E01) wanneer Daenerys en Vyserys langs gaan bij Khal Drogo voor het huwelijk. Het paleis zelf is niet te bezoeken aangezien het gaat om de zomerresidentie van de president van Malta. Wil je toch binnen in het paleis geraken? Probeer dan een ticket te bemachtigen voor het jaarlijkse bal van de augustusmaan!

7. Welkom in King's Landing

Het Fort Ricasoli wordt gebruikt als de Gate of the Gods in King's Landing. Het is een eerste keer zichtbaar in 'Lord Snow' (S01E03) wanneer de familie Stark toekomt in King's Landing. Verder is het ook kort zichtbaar in 'The Wolf and the Lion' (S10E05) wanneer Arya de stad terug probeert binnen te geraken maar door de bewakers wordt aanzien als een straatloper.