Birgufest 2023 : A Window Into Malta’s Past

10/05/2023

Birgu (ook bekend als Vittoriosa) ligt in de Grand Harbour van Malta en is een van Malta's oudste en meest historische steden. Elk jaar organiseert de lokale raad van Birgu samen met de gemeenschap een festival om de cultuur en geschiedenis van Malta en de kunst te vieren. Birgufest is dit jaar terug om de charmante kronkelige straatjes van Birgu te verlichten, volgende week van 13 tot 15 oktober!

Birgu (ook bekend als Vittoriosa)
Birgu (ook bekend als Vittoriosa)
historische reënactments
historische reënactments

Op het festival zijn er meerdere indrukwekkende tentoonstellingen van werken van lokale kunstenaars, maar ook meeslepende muzikale concerten, variërend van klassiek tot hedendaags. De line-up moet nog worden aangekondigd, maar de St. Lawrence Band Club zal naar verwachting regelmatig zijn opwachting maken. Vorig jaar was er zelfs een kortfilmfestival! Bovendien, als de middeleeuwse architectuur alleen nog niet genoeg is, word je tussen de historische activiteiten door absoluut terug in de tijd getransporteerd. Het driedaagse evenement biedt boeiende historische reënactments, een ambachtelijke markt met traditioneel geproduceerde goederen en een verscheidenheid aan verrukkelijke Maltese gerechten.

Wat elk jaar de massa's toeristen en plaatselijke bewoners echt aantrekt, is Birgu by Candlelight. Ga op zaterdag 14 oktober naar Birgu en geniet van het stralende uitzicht terwijl duizenden kaarsen - een aantal dat vorig jaar opliep tot 20.000 - warm licht werpen op de oude stad. Het tafereel is ontegenzeggelijk prachtig - er is een reden waarom veel mensen Vittoriosa als een van de meest pittoreske stadjes van het eiland beschouwen. Je kunt zelfs gaan zitten en genieten van een diner op het prachtige plein onder de gloed, met bijpassende melodieuze muziek.

Laten we dus allemaal hopen op goed weer, want deze uitzonderlijke combinatie van geschiedenis, kunst en verlichting is het waard om ten minste één keer gezien te worden.

Tot ziens!

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het Europees Kampioenschap voetbal staat voor de deur en wat is een betere manier om de wedstrijden van ons Nederlands elftal te beleven dan samen met het Oranje Legioen? Dit jaar nodigen we jullie van harte uit om deel uit te maken van de festiviteiten in TexMex Paceville, dat tijdelijk is omgedoopt tot het Holland Heineken House. Het wordt dé...

Het familiebedrijf SJS Hartons heeft een missie: mensen helpen bewuste aankoopbeslissingen te nemen die het milieu beschermen, door producten aan te bieden die zo min mogelijk schade veroorzaken bij gebruik en verwijdering. Tim (nee niet onze Tim), een gepassioneerde bierliefhebber, heeft deze missie uitgebreid naar speciale biertjes.

Ook al bevind je je in het zonnige Malta, wij brengen een stukje Nederland naar jou toe! Op vrijdag 10 mei vanaf 19:00 uur nodigen we je uit om te komen genieten van heerlijke kroketten en frikandellen bij MeLounge in St Julians.

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.