Birgufest 2023 : A Window Into Malta’s Past

10/05/2023

Birgu (ook bekend als Vittoriosa) ligt in de Grand Harbour van Malta en is een van Malta's oudste en meest historische steden. Elk jaar organiseert de lokale raad van Birgu samen met de gemeenschap een festival om de cultuur en geschiedenis van Malta en de kunst te vieren. Birgufest is dit jaar terug om de charmante kronkelige straatjes van Birgu te verlichten, volgende week van 13 tot 15 oktober!

Birgu (ook bekend als Vittoriosa)
Birgu (ook bekend als Vittoriosa)
historische reënactments
historische reënactments

Op het festival zijn er meerdere indrukwekkende tentoonstellingen van werken van lokale kunstenaars, maar ook meeslepende muzikale concerten, variërend van klassiek tot hedendaags. De line-up moet nog worden aangekondigd, maar de St. Lawrence Band Club zal naar verwachting regelmatig zijn opwachting maken. Vorig jaar was er zelfs een kortfilmfestival! Bovendien, als de middeleeuwse architectuur alleen nog niet genoeg is, word je tussen de historische activiteiten door absoluut terug in de tijd getransporteerd. Het driedaagse evenement biedt boeiende historische reënactments, een ambachtelijke markt met traditioneel geproduceerde goederen en een verscheidenheid aan verrukkelijke Maltese gerechten.

Wat elk jaar de massa's toeristen en plaatselijke bewoners echt aantrekt, is Birgu by Candlelight. Ga op zaterdag 14 oktober naar Birgu en geniet van het stralende uitzicht terwijl duizenden kaarsen - een aantal dat vorig jaar opliep tot 20.000 - warm licht werpen op de oude stad. Het tafereel is ontegenzeggelijk prachtig - er is een reden waarom veel mensen Vittoriosa als een van de meest pittoreske stadjes van het eiland beschouwen. Je kunt zelfs gaan zitten en genieten van een diner op het prachtige plein onder de gloed, met bijpassende melodieuze muziek.

Laten we dus allemaal hopen op goed weer, want deze uitzonderlijke combinatie van geschiedenis, kunst en verlichting is het waard om ten minste één keer gezien te worden.

Tot ziens!

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Zeg je cultuur, dan denk je bij Malta al snel aan cultureel erfgoed: de tempels, kathedralen, palazzo's, verdedigingswerken, toegangspoorten en mooie steden zoals Valletta, Mdina en Birgu. Daarbij draait het allemaal om kalksteen en bouwwerken gemaakt door de mens. Naast dit alles bouwt de mens tot aan vandaag de dag nog aan zoveel meer op het...

Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten zullen jullie in Malta niet gaan overslaan! Samen met jullie willen we een geweldig feest te vieren! Het is weer die tijd van het jaar waarin we gezellig samenkomen, lekkernijen delen en cadeautjes uitpakken.