De bekenste films die in Malta zijn opgenomen

08/19/2023

Malta staat bekend om zijn prachtige landschappen en historische locaties, die vaak als filmsets worden gebruikt vanwege hun unieke uitstraling. Hier zijn enkele van de mooiste locaties in Malta die in films zijn gebruikt:

10 plekken die jij kan herkennin in films!

Mdina: Ook bekend als de "Stille Stad", is Mdina een middeleeuwse ommuurde stad die vaak als filmset wordt gebruikt vanwege zijn historische charme en unieke sfeer. Het werd onder andere gebruikt in films zoals "Game of Thrones". 

Valletta: De hoofdstad van Malta, Valletta, staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur en historische bezienswaardigheden. Het werd gebruikt als locatie voor films zoals "Gladiator" en "World War Z". 

Popeye Village: Dit pittoreske dorp werd oorspronkelijk gebouwd als filmset voor de film "Popeye" uit 1980 en is nu een toeristische attractie. Het ligt aan de rand van de zee en biedt kleurrijke huizen en een prachtig uitzicht. 

Blue Grotto: Deze natuurlijke grotformaties en helderblauwe wateren vormen een prachtige achtergrond en werden gebruikt in verschillende films, waaronder "Troy". 

Hagar Qim en Mnajdra Tempels: Deze oude tempels behoren tot de oudste vrijstaande structuren ter wereld en werden gebruikt in films zoals "The Count of Monte Cristo". 

Marsaxlokk: Dit traditionele vissersdorp staat bekend om zijn kleurrijke boten en levendige zondagsmarkt. Het was te zien in films zoals "By the Sea". 

Fort Ricasoli: Dit historische fort is gebruikt als filmset voor verschillende films en tv-shows, waaronder "Gladiator" en "Game of Thrones".

Mellieħa Bay: Ook bekend als Ghadira Bay, dit is een prachtig zandstrand dat in verschillende films en tv-producties is gebruikt vanwege zijn natuurlijke schoonheid.

Comino Island: Dit kleine eiland tussen Malta en Gozo staat bekend om zijn kristalheldere wateren en werd gebruikt in films zoals "The Count of Monte Cristo" en "Troy". 

Dingli Cliffs: Deze indrukwekkende kliffen bieden adembenemende uitzichten op de Middellandse Zee en werden gebruikt als achtergrond in verschillende films. 

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het Europees Kampioenschap voetbal staat voor de deur en wat is een betere manier om de wedstrijden van ons Nederlands elftal te beleven dan samen met het Oranje Legioen? Dit jaar nodigen we jullie van harte uit om deel uit te maken van de festiviteiten in TexMex Paceville, dat tijdelijk is omgedoopt tot het Holland Heineken House. Het wordt dé...

Het familiebedrijf SJS Hartons heeft een missie: mensen helpen bewuste aankoopbeslissingen te nemen die het milieu beschermen, door producten aan te bieden die zo min mogelijk schade veroorzaken bij gebruik en verwijdering. Tim (nee niet onze Tim), een gepassioneerde bierliefhebber, heeft deze missie uitgebreid naar speciale biertjes.

Ook al bevind je je in het zonnige Malta, wij brengen een stukje Nederland naar jou toe! Op vrijdag 10 mei vanaf 19:00 uur nodigen we je uit om te komen genieten van heerlijke kroketten en frikandellen bij MeLounge in St Julians.

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.