De bekenste films die in Malta zijn opgenomen

08/19/2023

Malta staat bekend om zijn prachtige landschappen en historische locaties, die vaak als filmsets worden gebruikt vanwege hun unieke uitstraling. Hier zijn enkele van de mooiste locaties in Malta die in films zijn gebruikt:

10 plekken die jij kan herkennin in films!

Mdina: Ook bekend als de "Stille Stad", is Mdina een middeleeuwse ommuurde stad die vaak als filmset wordt gebruikt vanwege zijn historische charme en unieke sfeer. Het werd onder andere gebruikt in films zoals "Game of Thrones". 

Valletta: De hoofdstad van Malta, Valletta, staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur en historische bezienswaardigheden. Het werd gebruikt als locatie voor films zoals "Gladiator" en "World War Z". 

Popeye Village: Dit pittoreske dorp werd oorspronkelijk gebouwd als filmset voor de film "Popeye" uit 1980 en is nu een toeristische attractie. Het ligt aan de rand van de zee en biedt kleurrijke huizen en een prachtig uitzicht. 

Blue Grotto: Deze natuurlijke grotformaties en helderblauwe wateren vormen een prachtige achtergrond en werden gebruikt in verschillende films, waaronder "Troy". 

Hagar Qim en Mnajdra Tempels: Deze oude tempels behoren tot de oudste vrijstaande structuren ter wereld en werden gebruikt in films zoals "The Count of Monte Cristo". 

Marsaxlokk: Dit traditionele vissersdorp staat bekend om zijn kleurrijke boten en levendige zondagsmarkt. Het was te zien in films zoals "By the Sea". 

Fort Ricasoli: Dit historische fort is gebruikt als filmset voor verschillende films en tv-shows, waaronder "Gladiator" en "Game of Thrones".

Mellieħa Bay: Ook bekend als Ghadira Bay, dit is een prachtig zandstrand dat in verschillende films en tv-producties is gebruikt vanwege zijn natuurlijke schoonheid.

Comino Island: Dit kleine eiland tussen Malta en Gozo staat bekend om zijn kristalheldere wateren en werd gebruikt in films zoals "The Count of Monte Cristo" en "Troy". 

Dingli Cliffs: Deze indrukwekkende kliffen bieden adembenemende uitzichten op de Middellandse Zee en werden gebruikt als achtergrond in verschillende films. 

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het begin van het carnavalsseizoen op 11 november (de elfde van de elfde) wordt niet alleen in het zuiden van Nederland maar nu ook in Malta gevierd!

Of je nou in Malta op vakantie bent, je loopt hier stage of je woont in Malta. Blue grotto is één van de plekken die je gezien moet hebben. Blue grotto vind je in het zuiden van het eiland en bevind zich in het rustige gedeelte van Malta.

Ga gezellig mee met ons op de Fernandis! We gaan in de ochtend weg vanuit Sliema en zullen zowel Blue lagoon als Gozo gaan bezoeken. We worden volledig verzorgt natuurlijk met een snack in de morgen, uitgebreide lunch en nog een snack in de middag. Ook is er open bar op Wijn, bier, water en fris!