De buskaarten in Malta, het hoe en wat!

02/09/2024

Wij merken dat er veel onduidelijkheid is over de buskaarten in Malta, vooral het aanvragen en welke aan te vragen. 

Public transport Malta is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer met bijvoorbeeld de Bus en de Ferries tussen de steden. Mensen die in het bezit zijn van 1 van de buskaarten die kunnen geheel gratis reizen, mensen zonder kaart (zoals toeristen) betalen €2.50 per rit. Het reizen met het openbaar vervoer met de buskaart is gratis gemaakt om meer mensen die hier wonen gebruik te laten maken van het openbaar vervoer. 

Vraag de ADULT kaart aan
Vraag de ADULT kaart aan

Waarom verschillende kaarten

Op de site van Malta public transport worden verschillend buskaarten aangeboden: Adult, Child, Senior, Gozo en Student. Voordat de bus gratis werd betaalde iedere groep een andere prijs (van €0.25 to €0.75 per rit) en ws het dubbel zo duur om cash te betalen.

De Studentenkaart kan je ook aanvragen als je hier op stage kwam voor minimaal 3 maanden, hiervoor moet je wel bewijs leveren zoals huurcontact en stagecontract. Dit is een hoop moeite en aangezien je met alle kaarten gratis kan reizen raden wij aan om de ADULT kaart te bestellen, Bij deze kaart hoef je geen bewijs aan te leveren dat je hier echt woont.

Op tijd aanvragen!

Om je ADULT kaart aan te vragen betaal je heel februari niks voor (alleen verzendkosten). Tussen de aanvraag en het ontvangen van je kaart zit 2 tot 4 weken, wees dus op tijd met aanvragen. Je kan hem naar je woning in Malta laten sturen, maar dat gaat wel vaak mis en je moet thuis zijn als ze hem komen brengen. 

Je mag het adres van onze stamkroeg Tex Mex gebruiken, ze zijn 24 uur per dag open dus dan komt hij altijd aan. Je kan hem dan ophalen als hij is aangekomen. Bestel de kaart onder je eigen naam en gebruik het volgende sla adres voor verzenden.  

Huisnummer: Tex Mex

Straat: Triq Elija Zammit

Plaats: San Gilian (st Julians)

Postcode: STJ3154

Laat je even aan ons weten dat je er 1 hebt besteld? Dan kunnen we aangeven hoeveel ze er kunnen verwachten. 

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Hebben jullie al zin in DE kroegentocht van Malta? Nadat jullie met veel JA op de poll hebben geantwoord hebben wij DE kroegentocht voor jullie opgezet voor Vrijdag 15 Maart!

🍻🏓 Dompel jezelf onder in de opwinding van beerpong aan de schitterende kust van St. Julians, Malta! Vanaf 9 maart en elke twee weken daarna, nodigen we je uit voor het ultieme Beerpong Toernooi bij Melounge.