Doodskisten die stroomafwaarts drijven: Het is 13 jaar geleden dat DE STORM de Maltese eilanden trof

10/27/2023

25 oktober is de geschiedenis ingegaan als een dag met angstaanjagende stormen op de Maltese eilanden...

Nu 13 jaar geleden, op 25 oktober 2010, trof een enorme onweersbui de Maltese eilanden en veroorzaakte grootschalige overstromingen en een aantal zeer gedenkwaardige taferelen.

Op die dag veroorzaakte hevige regenval grote overstromingen op de eilanden, maar vooral in de centrale gebieden van Malta - waaronder Qormi, Birkirkara en Balzan.

De overstromingen die deze plaatsen teisterden, waren zo hevig dat ze aanzienlijke schade veroorzaakten en er zelfs in slaagden om in te breken in het magazijn van een begrafenisondernemer in Qormi!

De overstroming voerde lege doodskisten mee de straat op en beschadigde volgens de rapporten in totaal zo'n 800 doodskisten. Het zorgde in die tijd zeker voor gedenkwaardige videoclips...

Maar dat was niet de eerste keer dat 25 oktober extreem weer bracht...

Dat klopt, de storm van 13 jaar geleden verbleekt bij die van 25 oktober 1979 - een storm die helaas aan vier mensen het leven kostte.

Net als bij de storm in 2010 werden laaggelegen gebieden zoals Marsa, Msida en Birkirkara het zwaarst getroffen door overstromingen. Er werden reddingsvlotten ingezet om mensen te redden die vast kwamen te zitten door overstromingen op het Marsa Sports Ground.

Volgens nieuwsberichten waren de vier mensen die op die noodlottige dag door de storm om het leven kwamen Vivien Huntingford, 55, die verdronk toen haar kelder in Attard overstroomde; de Engelse toeriste Loraine Wales, 39, die werd meegesleurd door het woeste water in Salina; Anthony Galea, 64, en John Herbert, 51, uit Suffolk, wiens auto's werden meegesleurd door de overstromingen.

LET DUS OP, als het hier gaat stormen kan het gevaarlijk zijn!

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Zeg je cultuur, dan denk je bij Malta al snel aan cultureel erfgoed: de tempels, kathedralen, palazzo's, verdedigingswerken, toegangspoorten en mooie steden zoals Valletta, Mdina en Birgu. Daarbij draait het allemaal om kalksteen en bouwwerken gemaakt door de mens. Naast dit alles bouwt de mens tot aan vandaag de dag nog aan zoveel meer op het...

Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten zullen jullie in Malta niet gaan overslaan! Samen met jullie willen we een geweldig feest te vieren! Het is weer die tijd van het jaar waarin we gezellig samenkomen, lekkernijen delen en cadeautjes uitpakken.

November mag dan midden in het herfstseizoen vallen en hoewel de temperaturen niet zo hoog zijn en de luchten niet zo zonnig als in de zomer, is Malta nog steeds een van de warmste landen van Europa, dus je kunt nog steeds volop genieten van het warme klimaat.