Doodskisten die stroomafwaarts drijven: Het is 13 jaar geleden dat DE STORM de Maltese eilanden trof

10/27/2023

25 oktober is de geschiedenis ingegaan als een dag met angstaanjagende stormen op de Maltese eilanden...

Nu 13 jaar geleden, op 25 oktober 2010, trof een enorme onweersbui de Maltese eilanden en veroorzaakte grootschalige overstromingen en een aantal zeer gedenkwaardige taferelen.

Op die dag veroorzaakte hevige regenval grote overstromingen op de eilanden, maar vooral in de centrale gebieden van Malta - waaronder Qormi, Birkirkara en Balzan.

De overstromingen die deze plaatsen teisterden, waren zo hevig dat ze aanzienlijke schade veroorzaakten en er zelfs in slaagden om in te breken in het magazijn van een begrafenisondernemer in Qormi!

De overstroming voerde lege doodskisten mee de straat op en beschadigde volgens de rapporten in totaal zo'n 800 doodskisten. Het zorgde in die tijd zeker voor gedenkwaardige videoclips...

Maar dat was niet de eerste keer dat 25 oktober extreem weer bracht...

Dat klopt, de storm van 13 jaar geleden verbleekt bij die van 25 oktober 1979 - een storm die helaas aan vier mensen het leven kostte.

Net als bij de storm in 2010 werden laaggelegen gebieden zoals Marsa, Msida en Birkirkara het zwaarst getroffen door overstromingen. Er werden reddingsvlotten ingezet om mensen te redden die vast kwamen te zitten door overstromingen op het Marsa Sports Ground.

Volgens nieuwsberichten waren de vier mensen die op die noodlottige dag door de storm om het leven kwamen Vivien Huntingford, 55, die verdronk toen haar kelder in Attard overstroomde; de Engelse toeriste Loraine Wales, 39, die werd meegesleurd door het woeste water in Salina; Anthony Galea, 64, en John Herbert, 51, uit Suffolk, wiens auto's werden meegesleurd door de overstromingen.

LET DUS OP, als het hier gaat stormen kan het gevaarlijk zijn!

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Ook al bevind je je in het zonnige Malta, wij brengen een stukje Nederland naar jou toe! Op vrijdag 10 mei vanaf 19:00 uur nodigen we je uit om te komen genieten van heerlijke kroketten en frikandellen bij MeLounge in St Julians.

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...