Een deel van de klif bij Delimara stort neer op het strand

07/15/2023

Bay is gevoelig voor dergelijke verschuivingen, zegt de burgemeester, te midden van waarschuwingen aan zwemmers!

Mensen is gevraagd om voorzichtig te zijn bij een bezoek aan het gebied dat bekend staat als Tlett Ħofriet, zei de Marsaxlokk-council zaterdag, nadat een deel van de rotswand eerder deze week op het strand beneden was ingestort.

Donderdag plaatste een watersporter foto's op Facebook waarop te zien is hoe puin rust op het strand van Tlett Ħofriet, bij Delimara, na een verschuiving.

Het gebied wordt bezocht door avontuurlijke bezoekers die het per kajak of boot bereiken, of door degenen die bereid zijn om naar het strand te trekken.

"Gelukkige ontsnapping voor een boot als onderdeel van de rotswand komt vandaag neerstorten bij Tlett Hofriet", schreef George O. Attard op Facebook.

De burgemeester van Marsaxlokk, Steven Grech, vertelde Times of Malta dat het gebied bekend staat om dergelijke verschuivingen.

"De natuur is de natuur," zei Grech. "Als de natuur zin heeft om te vallen, gaat ze doen wat ze wil."

Grech legde uit dat de raad in het verleden mensen heeft verteld om uit de buurt van het gebied te blijven en voorzichtig te zijn wanneer ze in de buurt van de kliffen gaan, omdat rotsvallen niet ongewoon zijn.

Maar de burgemeester zei dat mensen waarschuwingen vaak in de wind sloegen.

Toen andere gebieden werden afgesloten na soortgelijke incidenten, zei Grech dat mensen hoe dan ook zouden bezoeken. Dat doen ze vandaag de dag nog steeds, vervolgde hij.

De lokale council heeft contact opgenomen met het Public Works Ministry omdat ze in het verleden de raad hebben geholpen met het afsluiten van secties, zei Grech.

Een politiewoordvoerder laat weten geen meldingen te hebben ontvangen van gewonden door het natuurincident.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het begin van het carnavalsseizoen op 11 november (de elfde van de elfde) wordt niet alleen in het zuiden van Nederland maar nu ook in Malta gevierd!

Of je nou in Malta op vakantie bent, je loopt hier stage of je woont in Malta. Blue grotto is één van de plekken die je gezien moet hebben. Blue grotto vind je in het zuiden van het eiland en bevind zich in het rustige gedeelte van Malta.

Ga gezellig mee met ons op de Fernandis! We gaan in de ochtend weg vanuit Sliema en zullen zowel Blue lagoon als Gozo gaan bezoeken. We worden volledig verzorgt natuurlijk met een snack in de morgen, uitgebreide lunch en nog een snack in de middag. Ook is er open bar op Wijn, bier, water en fris!