Een deel van de klif bij Delimara stort neer op het strand

07/15/2023

Bay is gevoelig voor dergelijke verschuivingen, zegt de burgemeester, te midden van waarschuwingen aan zwemmers!

Mensen is gevraagd om voorzichtig te zijn bij een bezoek aan het gebied dat bekend staat als Tlett Ħofriet, zei de Marsaxlokk-council zaterdag, nadat een deel van de rotswand eerder deze week op het strand beneden was ingestort.

Donderdag plaatste een watersporter foto's op Facebook waarop te zien is hoe puin rust op het strand van Tlett Ħofriet, bij Delimara, na een verschuiving.

Het gebied wordt bezocht door avontuurlijke bezoekers die het per kajak of boot bereiken, of door degenen die bereid zijn om naar het strand te trekken.

"Gelukkige ontsnapping voor een boot als onderdeel van de rotswand komt vandaag neerstorten bij Tlett Hofriet", schreef George O. Attard op Facebook.

De burgemeester van Marsaxlokk, Steven Grech, vertelde Times of Malta dat het gebied bekend staat om dergelijke verschuivingen.

"De natuur is de natuur," zei Grech. "Als de natuur zin heeft om te vallen, gaat ze doen wat ze wil."

Grech legde uit dat de raad in het verleden mensen heeft verteld om uit de buurt van het gebied te blijven en voorzichtig te zijn wanneer ze in de buurt van de kliffen gaan, omdat rotsvallen niet ongewoon zijn.

Maar de burgemeester zei dat mensen waarschuwingen vaak in de wind sloegen.

Toen andere gebieden werden afgesloten na soortgelijke incidenten, zei Grech dat mensen hoe dan ook zouden bezoeken. Dat doen ze vandaag de dag nog steeds, vervolgde hij.

De lokale council heeft contact opgenomen met het Public Works Ministry omdat ze in het verleden de raad hebben geholpen met het afsluiten van secties, zei Grech.

Een politiewoordvoerder laat weten geen meldingen te hebben ontvangen van gewonden door het natuurincident.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Hebben jullie al zin in DE kroegentocht van Malta? Nadat jullie met veel JA op de poll hebben geantwoord hebben wij DE kroegentocht voor jullie opgezet voor Vrijdag 15 Maart!

🍻🏓 Dompel jezelf onder in de opwinding van beerpong aan de schitterende kust van St. Julians, Malta! Vanaf 9 maart en elke twee weken daarna, nodigen we je uit voor het ultieme Beerpong Toernooi bij Melounge.