Hoe ziet het typische augustus weer eruit in Malta en Gozo?

08/11/2023

De gemiddelde temperatuur ligt rond de 32°C.

Malta zit midden in de zomer en de temperaturen zijn zo hoog als ze maar kunnen zijn, maar hoe ziet het weer er typisch uit voor Malta in de maand augustus?

Van gemiddelde temperaturen tot UV-niveaus, hier vind je alles wat je moet weten over het typische weer in augustus op Malta en Gozo.

Malta's gemiddelde hoogste temperatuur rond deze tijd is 32°C, terwijl het 's nachts daalt naar gemiddeld 28°C.

Hittegolven zijn echter niet ongewoon, dus wees erop voorbereid dat de temperatuur zelfs boven de 40°C kan komen.

Hittegolf of geen hittegolf, de UV-niveaus zijn boven het dak, dus zorg ervoor dat je zonnebrandcrème meeneemt om vervelende zonnebrand te voorkomen die je vakantie in een nachtmerrie zal veranderen.

De zeetemperatuur ligt gemiddeld rond de 27°C, wat betekent dat het de perfecte tijd is om te gaan genieten van Malta's stranden voor een verfrissende duik.

Bezoekers aan Malta kunnen in de maand augustus elke dag genieten van 13 uur daglicht en 11 uur zon.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het begin van het carnavalsseizoen op 11 november (de elfde van de elfde) wordt niet alleen in het zuiden van Nederland maar nu ook in Malta gevierd!

Of je nou in Malta op vakantie bent, je loopt hier stage of je woont in Malta. Blue grotto is één van de plekken die je gezien moet hebben. Blue grotto vind je in het zuiden van het eiland en bevind zich in het rustige gedeelte van Malta.

Ga gezellig mee met ons op de Fernandis! We gaan in de ochtend weg vanuit Sliema en zullen zowel Blue lagoon als Gozo gaan bezoeken. We worden volledig verzorgt natuurlijk met een snack in de morgen, uitgebreide lunch en nog een snack in de middag. Ook is er open bar op Wijn, bier, water en fris!