Hoe ziet het typische novemberweer eruit in Malta en Gozo?

10/28/2023

November mag dan midden in het herfstseizoen vallen en hoewel de temperaturen niet zo hoog zijn en de luchten niet zo zonnig als in de zomer, is Malta nog steeds een van de warmste landen van Europa, dus je kunt nog steeds volop genieten van het warme klimaat.

Maar hoe ziet het typische weer in Malta er in november precies uit?

De gemiddelde hoogste temperatuur op Malta is rond deze tijd 21°C, terwijl het 's nachts daalt naar gemiddeld 14°C.

Neem daarom niet te veel warme kleren mee, alleen een paar lichte jassen en een spijkerbroek zijn prima.

Als je dapper genoeg bent om te gaan zwemmen, ligt de gemiddelde temperatuur van de zee rond de 22°C. Gewoonlijk stoppen de meeste locals rond deze tijd met zwemmen, maar als de zeestromingen rustig zijn, kun je je gang gaan.

Desalniettemin is november de natste maand van Malta, dus controleer elke ochtend het weerbericht en neem een paraplu mee.

Het regengemiddelde is 109 mm met meer dan 13 regendagen, hoewel dit meestal in geïsoleerde buien valt.

Bezoekers aan Malta kunnen in November elke dag genieten van 10 uur daglicht en 6 uur zon.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Zeg je cultuur, dan denk je bij Malta al snel aan cultureel erfgoed: de tempels, kathedralen, palazzo's, verdedigingswerken, toegangspoorten en mooie steden zoals Valletta, Mdina en Birgu. Daarbij draait het allemaal om kalksteen en bouwwerken gemaakt door de mens. Naast dit alles bouwt de mens tot aan vandaag de dag nog aan zoveel meer op het...

Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten zullen jullie in Malta niet gaan overslaan! Samen met jullie willen we een geweldig feest te vieren! Het is weer die tijd van het jaar waarin we gezellig samenkomen, lekkernijen delen en cadeautjes uitpakken.