Hoe ziet het typische novemberweer eruit in Malta en Gozo?

10/28/2023

November mag dan midden in het herfstseizoen vallen en hoewel de temperaturen niet zo hoog zijn en de luchten niet zo zonnig als in de zomer, is Malta nog steeds een van de warmste landen van Europa, dus je kunt nog steeds volop genieten van het warme klimaat.

Maar hoe ziet het typische weer in Malta er in november precies uit?

De gemiddelde hoogste temperatuur op Malta is rond deze tijd 21°C, terwijl het 's nachts daalt naar gemiddeld 14°C.

Neem daarom niet te veel warme kleren mee, alleen een paar lichte jassen en een spijkerbroek zijn prima.

Als je dapper genoeg bent om te gaan zwemmen, ligt de gemiddelde temperatuur van de zee rond de 22°C. Gewoonlijk stoppen de meeste locals rond deze tijd met zwemmen, maar als de zeestromingen rustig zijn, kun je je gang gaan.

Desalniettemin is november de natste maand van Malta, dus controleer elke ochtend het weerbericht en neem een paraplu mee.

Het regengemiddelde is 109 mm met meer dan 13 regendagen, hoewel dit meestal in geïsoleerde buien valt.

Bezoekers aan Malta kunnen in November elke dag genieten van 10 uur daglicht en 6 uur zon.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...