NedMalta voor Oekraïne!

05/01/2022

NedMalta is er voor jullie op Malta. Kunnen wij er nu met ons alle zijn voor een paar mensen in Oekraine? Er is €750.- euro nodig voor één generator! Dat kunnen wij met onze groep toch wel ophalen?

Met één generator kan een soepkeuken draaiende worden gehouden, daar kunnen 500 mensen per dag eten. Ons streef bedraf is dus €750.-, maar meer mag altijd! 

Ons opgehaalde bedrag zal worden gedoneerd aan: Fundacja Zmieniamy Życie

Fundacja Zmieniamy Życie

De Oekraïense crisis heeft ertoe geleid dat meer dan 5,2 miljoen Oekraïners zijn ontvlucht. Nog eens 7 miljoen zijn intern ontheemd. Gevestigd in Polen en gerund door toegewijde vrijwilligers uit heel Europa, waaronder Polen, Malta, Duitsland en Nederland, was Fundacja Zmieniamy Życie een van de eerste organisaties die vluchtelingen hielp bij de grens in Zosin en Dorohusk, Polen.

Als stichting hebben ze meer dan 1500 Oekraïense vrouwen en kinderen geholpen bij een veilige doorgang, warmte en warm eten en benodigdheden. Ze hebben zelfs een hulplijn voor hulp naar Oekraïne opgezet tot aan Kiev en Charkov, waardoor meer dan 150 Oekraïners uit het land komen. Ze sturen momenteel alles binnen, van medicijnen tot voedsel en apparatuur voor snelle respons. Ze sturen ook generatoren en andere essentiële items op, zoals powerbanks en zonneladers. Deze inzamelingsactie is bedoeld om een ​​generator te kopen die zou worden gebruikt door een gaarkeuken in zwaar getroffen gebieden van Kiev of Charkov, die geen elektriciteit hebben, en die hem van stroom kan voorzien om dagelijks honderden mensen te voeden.