Overtochten met havenveerboot gratis voor buskaarthouders sinds maandag

01/16/2024

De veerboten varen door Grand Harbour en Marsamxett

Sinds maandag is de overtocht met de havenveerboot gratis voor iedereen met een Tal linja Card, zei de premier zondag.

Robert Abela sprak aanhangers van de Labour Party toe in Fgura en zei dat de maatregel een manier was om alternatieve vervoersmiddelen te promoten en geld in de zakken van de mensen te houden. Oversteken kost momenteel €1,50 of €2,80 retour.

"Net zoals we routebussen gratis hebben gemaakt, zal het gebruik van de veerboten ook gratis zijn," zei hij.

De overtochten tussen de drie steden en Valletta en van de hoofdstad naar Sliema vinden momenteel elke 30 minuten plaats.

De dienst gaat in de zomer door tot middernacht en in de winter tot 19.30 uur. Vorig jaar maakten 497.998 passagiers de oversteek tussen Valletta en de Drie Steden en 760.385 passagiers tussen Valletta en Sliema.

De aankondiging komt nadat de toenmalige minister van transport, Aaron Farrugia, in december zei dat de regering het afschaffen van tarieven voor overtochten met veerboten aan het onderzoeken was als een manier om het gebruik ervan aan te moedigen en de congestie op de wegen te verminderen.

Natuurlijk moet je een buskaart bestellen zodat je gratis kan reizen in Malta. Bestel deze op tij (ongeveer 3 weken van tevoren). Bestel een Adult kaart geen studenten kaart (maakt nu namelijk geen verschil meer en ze vragen geen bewijs met een adult kaart)

Om zeker van te zijn dat de buskaarten aankomen mag je ze laten bezorgen bij Tex Mex Paceville (open 24 uur per dag) en kan je het daar afhalen.

Je besteld de kaart onder je eigen naam natuurlijk en het volgende adres:

  • Straat en huisnummer(naam): TexMex, Triq Elija Zammit
  • Postcode: STJ3154
  • Plaats: St Julians

Kan je even laten weten aan mij als je je buskaart daar besteld? Dan kunnen we laten weten aan TexMex hoeveel ze kunnen verwachten.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Hebben jullie al zin in DE kroegentocht van Malta? Nadat jullie met veel JA op de poll hebben geantwoord hebben wij DE kroegentocht voor jullie opgezet voor Vrijdag 15 Maart!

🍻🏓 Dompel jezelf onder in de opwinding van beerpong aan de schitterende kust van St. Julians, Malta! Vanaf 9 maart en elke twee weken daarna, nodigen we je uit voor het ultieme Beerpong Toernooi bij Melounge.