Pasen op Malta, wat je kan verwachten!

04/06/2023

Pasen is een belangrijk religieus festival in Malta, dat wordt gevierd met verschillende traditionele praktijken en ceremonies. Hier zijn enkele manieren waarop Pasen in Malta wordt gevierd:

Processies: In de week voorafgaand aan Pasen worden er in heel Malta processies gehouden, vooral op Goede Vrijdag. Deze processies, genaamd "Il-Ġimgħa l-Kbira" (De Grote Vrijdag), worden gekenmerkt door het dragen van beelden die scènes uit het lijden van Christus uitbeelden. Processies vinden plaats in verschillende steden en dorpen, waaronder Valletta, Rabat, en Żebbuġ.

Paasvoedsel: Net als in veel andere culturen, speelt voedsel een belangrijke rol tijdens Pasen in Malta. Een populair gerecht dat tijdens deze periode wordt gegeten, is "kwareżimal", een soort zoete koek op basis van amandelen, noten en honing. Ook worden er traditionele zoetigheden zoals "figolli" (gevulde amandelkoekjes in de vorm van figuren) en "qagħaq tal-appostli" (apostelkoeken) gemaakt en gegeten.

Traditionele gebruiken: Naast de religieuze en culinaire aspecten van Pasen, zijn er ook enkele traditionele gebruiken die in Malta worden waargenomen. Bijvoorbeeld, op Goede Vrijdag worden soms stadscentra verduisterd en klokgelui wordt vervangen door het geluid van houten ratelsEN DIT IS HEEL VERVELEND!! Ook worden er op sommige plaatsen toneelstukken opgevoerd die de kruisiging van Jezus uitbeelden. 

Soms gaat het ook wel een mis met het rennen met het beeld van Jezus (zie laatste filmpje)

Easter Sunday Celebrations - Isla, Malta (Running With Statue)

Good Friday Procession - Zebbug, Malta

Jesus Christ Statue Falling

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het Europees Kampioenschap voetbal staat voor de deur en wat is een betere manier om de wedstrijden van ons Nederlands elftal te beleven dan samen met het Oranje Legioen? Dit jaar nodigen we jullie van harte uit om deel uit te maken van de festiviteiten in TexMex Paceville, dat tijdelijk is omgedoopt tot het Holland Heineken House. Het wordt dé...

Het familiebedrijf SJS Hartons heeft een missie: mensen helpen bewuste aankoopbeslissingen te nemen die het milieu beschermen, door producten aan te bieden die zo min mogelijk schade veroorzaken bij gebruik en verwijdering. Tim (nee niet onze Tim), een gepassioneerde bierliefhebber, heeft deze missie uitgebreid naar speciale biertjes.

Ook al bevind je je in het zonnige Malta, wij brengen een stukje Nederland naar jou toe! Op vrijdag 10 mei vanaf 19:00 uur nodigen we je uit om te komen genieten van heerlijke kroketten en frikandellen bij MeLounge in St Julians.

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...