Ta' Qali Artisan Village

03/20/2023

Ken jij de crafts (artisan) village in Malta? Erg leuk om een keer te bezoeken, zeker als je bezoek over hebt.

Dit dorp ligt op een voormalig RAF-vliegveld in oorlogstijd en is een zeer populaire toeristische attractie op Malta.

craft (artisan) village in Malta
craft (artisan) village in Malta
Mediterranean Ceramics
Mediterranean Ceramics

Ta' Qali Artisan Village

Het Ta' Qali Artisan Village is de plek voor een aantal traditionele, bekwame ambachtslieden. Verspreid over een oppervlakte van 105.000m², is het dorp een populaire plek voor zowel toeristen als de lokale bevolking die bezoeken om de productie van lokale ambachten en artefacten zoals kant, glasblazen, filigraan, sieraden, aardewerk, meubelmakerij, metaalbewerking, steenwerken en meer te bekijken.

Het dorp ondergaat momenteel een radicale transformatie die al een grote upgrade van de gemeenschappelijke infrastructuur heeft gezien via een project dat mede wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), terwijl exploitanten ook investeren in hun eigendommen om hun vakmanschap beter te laten zien. Nieuwe attracties, evenals een centrum dat onder andere startende ambachtslieden, innovatie in ambachten en om stervende ambachten levend te houden, zal te zijner tijd ook worden gebouwd.

Ta' Qali, gelegen onder de imposante bastions van de oude hoofdstad Mdina, huisvestte vroeger een vliegveld in oorlogstijd dat werd gebruikt door de Britse Royal Air Force, waarvan tegenwoordig een deel het ambachtelijke dorp zelf herbergt. Ta' Qali is ook de thuisbasis van het Nationaal Park, het Nationale Stadion en andere voetbalfaciliteiten die eraan zijn gehecht, evenals een beurs- en congrescentrum.

OPENING HOURS

  • Monday:0900-1600
  • Tuesday:0900-1600
  • Wednesday:0900-1600
  • Thursday:0900-1600
  • Friday:0900-1600
  • Saturday:0900-1200
  • Sunday:0900-1200

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het begin van het carnavalsseizoen op 11 november (de elfde van de elfde) wordt niet alleen in het zuiden van Nederland maar nu ook in Malta gevierd!

Of je nou in Malta op vakantie bent, je loopt hier stage of je woont in Malta. Blue grotto is één van de plekken die je gezien moet hebben. Blue grotto vind je in het zuiden van het eiland en bevind zich in het rustige gedeelte van Malta.

Ga gezellig mee met ons op de Fernandis! We gaan in de ochtend weg vanuit Sliema en zullen zowel Blue lagoon als Gozo gaan bezoeken. We worden volledig verzorgt natuurlijk met een snack in de morgen, uitgebreide lunch en nog een snack in de middag. Ook is er open bar op Wijn, bier, water en fris!