Ta' Qali Artisan Village

03/20/2023

Ken jij de crafts (artisan) village in Malta? Erg leuk om een keer te bezoeken, zeker als je bezoek over hebt.

Dit dorp ligt op een voormalig RAF-vliegveld in oorlogstijd en is een zeer populaire toeristische attractie op Malta.

craft (artisan) village in Malta
craft (artisan) village in Malta
Mediterranean Ceramics
Mediterranean Ceramics

Ta' Qali Artisan Village

Het Ta' Qali Artisan Village is de plek voor een aantal traditionele, bekwame ambachtslieden. Verspreid over een oppervlakte van 105.000m², is het dorp een populaire plek voor zowel toeristen als de lokale bevolking die bezoeken om de productie van lokale ambachten en artefacten zoals kant, glasblazen, filigraan, sieraden, aardewerk, meubelmakerij, metaalbewerking, steenwerken en meer te bekijken.

Het dorp ondergaat momenteel een radicale transformatie die al een grote upgrade van de gemeenschappelijke infrastructuur heeft gezien via een project dat mede wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), terwijl exploitanten ook investeren in hun eigendommen om hun vakmanschap beter te laten zien. Nieuwe attracties, evenals een centrum dat onder andere startende ambachtslieden, innovatie in ambachten en om stervende ambachten levend te houden, zal te zijner tijd ook worden gebouwd.

Ta' Qali, gelegen onder de imposante bastions van de oude hoofdstad Mdina, huisvestte vroeger een vliegveld in oorlogstijd dat werd gebruikt door de Britse Royal Air Force, waarvan tegenwoordig een deel het ambachtelijke dorp zelf herbergt. Ta' Qali is ook de thuisbasis van het Nationaal Park, het Nationale Stadion en andere voetbalfaciliteiten die eraan zijn gehecht, evenals een beurs- en congrescentrum.

OPENING HOURS

  • Monday:0900-1600
  • Tuesday:0900-1600
  • Wednesday:0900-1600
  • Thursday:0900-1600
  • Friday:0900-1600
  • Saturday:0900-1200
  • Sunday:0900-1200

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Hebben jullie al zin in DE kroegentocht van Malta? Nadat jullie met veel JA op de poll hebben geantwoord hebben wij DE kroegentocht voor jullie opgezet voor Vrijdag 15 Maart!

🍻🏓 Dompel jezelf onder in de opwinding van beerpong aan de schitterende kust van St. Julians, Malta! Vanaf 9 maart en elke twee weken daarna, nodigen we je uit voor het ultieme Beerpong Toernooi bij Melounge.