Ta' Qali Artisan Village

03/20/2023

Ken jij de crafts (artisan) village in Malta? Erg leuk om een keer te bezoeken, zeker als je bezoek over hebt.

Dit dorp ligt op een voormalig RAF-vliegveld in oorlogstijd en is een zeer populaire toeristische attractie op Malta.

craft (artisan) village in Malta
craft (artisan) village in Malta
Mediterranean Ceramics
Mediterranean Ceramics

Ta' Qali Artisan Village

Het Ta' Qali Artisan Village is de plek voor een aantal traditionele, bekwame ambachtslieden. Verspreid over een oppervlakte van 105.000m², is het dorp een populaire plek voor zowel toeristen als de lokale bevolking die bezoeken om de productie van lokale ambachten en artefacten zoals kant, glasblazen, filigraan, sieraden, aardewerk, meubelmakerij, metaalbewerking, steenwerken en meer te bekijken.

Het dorp ondergaat momenteel een radicale transformatie die al een grote upgrade van de gemeenschappelijke infrastructuur heeft gezien via een project dat mede wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), terwijl exploitanten ook investeren in hun eigendommen om hun vakmanschap beter te laten zien. Nieuwe attracties, evenals een centrum dat onder andere startende ambachtslieden, innovatie in ambachten en om stervende ambachten levend te houden, zal te zijner tijd ook worden gebouwd.

Ta' Qali, gelegen onder de imposante bastions van de oude hoofdstad Mdina, huisvestte vroeger een vliegveld in oorlogstijd dat werd gebruikt door de Britse Royal Air Force, waarvan tegenwoordig een deel het ambachtelijke dorp zelf herbergt. Ta' Qali is ook de thuisbasis van het Nationaal Park, het Nationale Stadion en andere voetbalfaciliteiten die eraan zijn gehecht, evenals een beurs- en congrescentrum.

OPENING HOURS

  • Monday:0900-1600
  • Tuesday:0900-1600
  • Wednesday:0900-1600
  • Thursday:0900-1600
  • Friday:0900-1600
  • Saturday:0900-1200
  • Sunday:0900-1200

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...