Tot eind februari geen kosten voor het aanvragen van een nieuwe buskaart

01/25/2024

Tarief voor mensen zonder buskaart vanaf maandag omhoog

De kosten voor het aanvragen van een nieuwe Tallinja kaart worden tot eind februari kwijtgescholden, maar bustarieven voor niet-kaarthouders zullen vanaf maandag stijgen, aldus Transport Malta.

Transport Malta zei dat dit initiatief degenen die nog geen kaart hebben in staat zou stellen om er gratis een aan te vragen en te gaan profiteren van gratis openbaar vervoer diensten.

Dit maakt deel uit van een reeks strategische beslissingen die allemaal gericht zijn op het steeds meer stimuleren van het gebruik van alternatief vervoer, zei de autoriteit.

Transport Malta zei echter dat niet-kaartgebruikers €2,50 in plaats van €2 moeten betalen per kaartje dat ze in de bus kopen met contant geld of via de contactloze betalingsfaciliteit.

De zevendaagse buskaart voor kinderen wordt verlaagd van €15 naar €7, dezelfde kaart voor volwassenen verhoogd van €21 naar €25. Een 12-daagse reiskaart wordt verhoogd van €15 naar €21.

De nieuwe tarieven worden maandag van kracht.

In oktober 2022 begon de regering met het gratis aanbieden van de busdienst, een maatregel om het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren. Malta was toen het tweede land in Europa waar het openbaar vervoer gratis was.

Officiële statistieken laten zien dat het aantal mensen dat gebruik maakte van de busdienst in 2023 het vorige record brak en 67,3 miljoen bereikte, een sterke stijging ten opzichte van de 49,6 miljoen passagiers in 2022. Zonder deze dienst zouden de meeste van deze reizen waarschijnlijk met privéauto's zijn gemaakt.

Vanaf afgelopen maandag biedt de overheid ook gratis veerbootvervoer aan tussen Sliema, Cottonera en Valletta, inclusief het gebruik van de Upper Barrakka lift.

Om zeker van te zijn dat de buskaarten aankomen mag je ze laten bezorgen bij Tex Mex Paceville (open 24 uur per dag) en kan je hem daar afhalen.

Je besteld de kaart onder je eigen naam natuurlijk en het volgende adres:

  • Straat en huisnummer(naam): TexMex, Triq Elija Zammit
  • Postcode: STJ3154
  • Plaats: San Gilian (st Julians)

Kan je even laten weten aan ons als je je buskaart daar besteld? Dan kunnen we laten weten aan TexMex hoeveel ze kunnen verwachten.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...