Verborgen schatten in Malta! Wist je van de historische thermale baden in Bighi Bay?

08/12/2023

Deze thermale baden hebben een interessante geschiedenis die nauw verbonden is met the Royal Hospital of Bighi.

The Department of Information in Malta heeft onlangs op social media een bericht geplaatst over een minder bekend juweeltje in Bighi Bay - de fascinerende thermale baden. Deze baden liggen aan de kust onder de grootsheid van het Bighi-complex en hebben een intrigerende geschiedenis die verbonden is met het Koninklijk Ziekenhuis van Bighi.

Een kijkje in het verleden: een architectonisch plan uit 1873 onthult het bestaan van zes thermale baden, waarvan er tot op de dag van vandaag nog vier intact zijn. Deze baden werden nauwgezet toegewezen aan specifieke categorieën Britse militairen en dienden elk een uniek doel.

De belangrijkste functie van deze baden was het bieden van hydrotherapie met behulp van de therapeutische krachten van zeewater. De helende eigenschappen van de baden waren vooral gunstig voor aandoeningen zoals reumatoïde artritis en voor het herstel van gewonden.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het begin van het carnavalsseizoen op 11 november (de elfde van de elfde) wordt niet alleen in het zuiden van Nederland maar nu ook in Malta gevierd!

Of je nou in Malta op vakantie bent, je loopt hier stage of je woont in Malta. Blue grotto is één van de plekken die je gezien moet hebben. Blue grotto vind je in het zuiden van het eiland en bevind zich in het rustige gedeelte van Malta.