Verborgen schatten in Malta! Wist je van de historische thermale baden in Bighi Bay?

08/12/2023

Deze thermale baden hebben een interessante geschiedenis die nauw verbonden is met the Royal Hospital of Bighi.

The Department of Information in Malta heeft onlangs op social media een bericht geplaatst over een minder bekend juweeltje in Bighi Bay - de fascinerende thermale baden. Deze baden liggen aan de kust onder de grootsheid van het Bighi-complex en hebben een intrigerende geschiedenis die verbonden is met het Koninklijk Ziekenhuis van Bighi.

Een kijkje in het verleden: een architectonisch plan uit 1873 onthult het bestaan van zes thermale baden, waarvan er tot op de dag van vandaag nog vier intact zijn. Deze baden werden nauwgezet toegewezen aan specifieke categorieën Britse militairen en dienden elk een uniek doel.

De belangrijkste functie van deze baden was het bieden van hydrotherapie met behulp van de therapeutische krachten van zeewater. De helende eigenschappen van de baden waren vooral gunstig voor aandoeningen zoals reumatoïde artritis en voor het herstel van gewonden.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Ook al bevind je je in het zonnige Malta, wij brengen een stukje Nederland naar jou toe! Op vrijdag 10 mei vanaf 19:00 uur nodigen we je uit om te komen genieten van heerlijke kroketten en frikandellen bij MeLounge in St Julians.

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.