Waarom Nederlandse Professionals zouden moeten overwegen om in Malta te gaan werken: Een unieke kans voor groei en avontuur

02/16/2024

Ben je een Nederlandse professional en op zoek naar nieuwe kansen voor je carrière? Denk dan eens aan Malta - een verborgen juweeltje in het hart van de Middellandse Zee. Terwijl Nederland stabiliteit en een bloeiende economie biedt, biedt Malta een opwindende kans voor persoonlijke en professionele groei. Hier zijn overtuigende redenen waarom Nederlanders hun koffers zouden moeten pakken en aan een carrièrerereis naar Malta zouden moeten beginnen.

Bloeiend ondernemingsklimaat: Malta's economie bloeit, aangedreven door sterke sectoren zoals financiën, iGaming, technologie en toerisme. Het eiland heeft zichzelf gepositioneerd als een hub voor innovatieve industrieën en trekt zowel multinationals als startups aan. Nederlandse professionals kunnen hun expertise in deze sectoren inzetten om bij te dragen aan Malta's dynamische zakelijke landschap.<br>

Internationaal netwerken: Werken in Malta biedt een uitstekende mogelijkheid om je professionele netwerk op internationale schaal uit te breiden. Met mensen van verschillende achtergronden en nationaliteiten die samenkomen in Malta, krijg je de kans om samen te werken met professionals uit heel Europa en daarbuiten. Dit kan deuren openen naar nieuwe carrièremogelijkheden en samenwerkingen die in Nederland alleen misschien niet mogelijk waren.

Culturele diversiteit: Malta's rijke geschiedenis van duizenden jaren heeft bijgedragen aan haar diverse en levendige cultuur. Nederlandse expats kunnen zich onderdompelen in deze unieke mix van mediterrane, Europese en Noord-Afrikaanse invloeden. Van het verkennen van oude tempels tot het proeven van de heerlijke Maltese keuken, er is geen tekort aan culturele ervaringen om van te genieten tijdens je vrije tijd.

Engels taalvoordeel: Engels wordt op Malta veel gesproken en gebruikt als zakelijke taal, waardoor het een ideale bestemming is voor Nederlandse professionals die op zoek zijn naar internationale carrièremogelijkheden. Met een goede beheersing van de Engelse taal zul je naadloos integreren in de Maltese beroepsbevolking en effectief communiceren met collega's en klanten van over de hele wereld.

Balans tussen werk en privé: Malta biedt een bruisende zakelijke omgeving, maar ook een ontspannen mediterrane levensstijl. Geniet van de perfecte balans tussen werk en vrije tijd, met voldoende mogelijkheden om te ontspannen bij het kristalheldere water van de Middellandse Zee of om de schilderachtige landschappen van het eiland te verkennen. Nederlandse expats zullen het langzamere levenstempo en de nadruk op genieten van het huidige moment waarderen.

Het hele jaar door zon: Heb je genoeg van de sombere Nederlandse winters? Zeg Malta gedag tegen eindeloze grijze luchten en hallo tegen het hele jaar door zonneschijn. Met meer dan 300 dagen zonneschijn per jaar kun je je koesteren in de warmte van het Mediterrane klimaat, vitamine D opdoen en je geest verjongen. Of het nu een ontspannen wandeling langs de kust is of een weekendje weg naar een van Malta's idyllische eilanden, buitenavonturen wachten op je bij elke bocht.

Kansen voor persoonlijke ontwikkeling: Verhuizen naar Malta biedt meer dan alleen carrièremogelijkheden; het is ook een kans voor persoonlijke groei en zelfontdekking. Omarm nieuwe ervaringen, stap uit je comfortzone en cultiveer waardevolle vaardigheden die je professionele en persoonlijke leven zullen verrijken. Of je nu een nieuwe taal leert, watersporten onder de knie krijgt of jezelf onderdompelt in Malta's levendige kunstscene, de mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling zijn eindeloos.

En niet te vergeten, je geld!

Als expat verdien je vaak hetzelfde als in Nederland maar je betaald veel minder belasting. Agvalstoffen heffing, WOZ waarde, gemeente belasting, rioolbelasting al die belastingen kennen ze hier niet. Ookal verdien je hetzelfde bruto salaris als in Nederland, na belasting en vaste lasten heb je veel meer te besteden!

 • 7 maanden per jaar zomer
 • Geef je Engelse taalvaardigheden een boost
 • Buitenlandse ervaring is een mooie toevoeging op je CV
 • Populaire locatie voor expats
 • Je maakt er snel vrienden voor het leven
 • De mogelijkheid tot deelname aan toffe activiteiten
 • Samen met vriend/vriendin werken lopen bij hetzelfde bedrijf
 • Het ultieme vakantiegevoel
 • Prachtige gebouwen en mooie helderblauwe zee
 • Bijzondere onderwaterwereld
 • Hoog salaris voor expats, terwijl het uitgaan en eten goedkoop is
 • Geen zorgpremie, gemeente belasting, wegenbelastin en afvalstoffen belasting meer. Je betaald maar 11-15% belasting!

Kortom, Malta biedt Nederlandse professionals een spannende mix van carrièremogelijkheden, culturele ervaringen en levenskwaliteit die elders moeilijk te vinden zijn. Door het avontuur te omarmen en de kansen te grijpen die Malta te bieden heeft, begin je aan een transformerende reis die je toekomst vorm zal geven op een manier die je je nooit had kunnen voorstellen. Dus waarom zou je wachten? Begin vandaag nog aan je Maltese avontuur!

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het Europees Kampioenschap voetbal staat voor de deur en wat is een betere manier om de wedstrijden van ons Nederlands elftal te beleven dan samen met het Oranje Legioen? Dit jaar nodigen we jullie van harte uit om deel uit te maken van de festiviteiten in TexMex Paceville, dat tijdelijk is omgedoopt tot het Holland Heineken House. Het wordt dé...

Het familiebedrijf SJS Hartons heeft een missie: mensen helpen bewuste aankoopbeslissingen te nemen die het milieu beschermen, door producten aan te bieden die zo min mogelijk schade veroorzaken bij gebruik en verwijdering. Tim (nee niet onze Tim), een gepassioneerde bierliefhebber, heeft deze missie uitgebreid naar speciale biertjes.

Ook al bevind je je in het zonnige Malta, wij brengen een stukje Nederland naar jou toe! Op vrijdag 10 mei vanaf 19:00 uur nodigen we je uit om te komen genieten van heerlijke kroketten en frikandellen bij MeLounge in St Julians.

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.