Zomercarnaval in Buġibba, Birżebbuġa en Marsascala

08/14/2023

Elf carnavalswagens doen dit weekend mee aan het carnavalsfestival

In de straten van Buġibba, Birżebbuġa en Marsascala wordt zomercarnaval gevierd. De festiviteiten beginnen aanstaande vrijdag.

Praalwagens, kunstexposities, danswedstrijden en andere carnavalsactiviteiten vinden plaats in de drie plaatsen van 18 tot 20 augustus vanaf 20.00 uur.

Details van het Zomercarnaval werden maandagochtend aangekondigd door Minister van Cultuur Owen Bonnici, samen met leden van Festival Malta.

Het evenement wordt georganiseerd door Festival Malta in samenwerking met de respectievelijke local councils.

Alle evenementen zijn gratis en er zijn 11 carnavalswagens.

Carnaval is een eeuwenoude traditie en wordt jaarlijks in februari gevierd, waarbij extravagante en bombastisch gekleurde praalwagens de straten van Valletta overspoelen.

"Zomercarnaval is een gelegenheid voor mensen om de kleurrijke praalwagens en dansen te ervaren en ervan te genieten, maar het is ook een manier waarop we de kennis over carnaval kunnen verspreiden en het ambachtelijke werk achter dergelijke vieringen kunnen waarderen," zei Bonnici.

kiss carnival float malta
kiss carnival float malta

Hij zei dat carnavalsvieringen niet alleen populair zijn onder de plaatselijke bevolking, maar dat ze nu ook wereldwijd worden gevierd. Zo feliciteerde eerder dit jaar de Amerikaanse rockband KISS de winnaars van het carnaval op de praalwagen met bandthema.

De voorzitter van Festival Malta, Aaron Zahra, zei dat het Zomercarnaval ook een gelegenheid is voor toeristen om het Maltese carnaval te ervaren.

"Het Zomercarnaval is een manier om de talenten van de vele carnavalsliefhebbers te verspreiden onder een breder publiek op een moment dat het land de meeste toeristen ziet gedurende het jaar," zei hij.

Zahra zei dat het Carnaval artiesten een nieuwe kans geeft om hun werk te laten zien en het publiek een idee geeft van wat ze volgend jaar februari kunnen verwachten.

Artistiek directeur van Carnaval Malta, Jason Busuttil, zei dat de verwachtingen voor het carnaval in februari volgend jaar "erg hoog" zijn en dat verwacht wordt dat het groter zal zijn dan vorig jaar.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Ook al bevind je je in het zonnige Malta, wij brengen een stukje Nederland naar jou toe! Op vrijdag 10 mei vanaf 19:00 uur nodigen we je uit om te komen genieten van heerlijke kroketten en frikandellen bij MeLounge in St Julians.

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...