Zomercarnaval in Buġibba, Birżebbuġa en Marsascala

08/14/2023

Elf carnavalswagens doen dit weekend mee aan het carnavalsfestival

In de straten van Buġibba, Birżebbuġa en Marsascala wordt zomercarnaval gevierd. De festiviteiten beginnen aanstaande vrijdag.

Praalwagens, kunstexposities, danswedstrijden en andere carnavalsactiviteiten vinden plaats in de drie plaatsen van 18 tot 20 augustus vanaf 20.00 uur.

Details van het Zomercarnaval werden maandagochtend aangekondigd door Minister van Cultuur Owen Bonnici, samen met leden van Festival Malta.

Het evenement wordt georganiseerd door Festival Malta in samenwerking met de respectievelijke local councils.

Alle evenementen zijn gratis en er zijn 11 carnavalswagens.

Carnaval is een eeuwenoude traditie en wordt jaarlijks in februari gevierd, waarbij extravagante en bombastisch gekleurde praalwagens de straten van Valletta overspoelen.

"Zomercarnaval is een gelegenheid voor mensen om de kleurrijke praalwagens en dansen te ervaren en ervan te genieten, maar het is ook een manier waarop we de kennis over carnaval kunnen verspreiden en het ambachtelijke werk achter dergelijke vieringen kunnen waarderen," zei Bonnici.

kiss carnival float malta
kiss carnival float malta

Hij zei dat carnavalsvieringen niet alleen populair zijn onder de plaatselijke bevolking, maar dat ze nu ook wereldwijd worden gevierd. Zo feliciteerde eerder dit jaar de Amerikaanse rockband KISS de winnaars van het carnaval op de praalwagen met bandthema.

De voorzitter van Festival Malta, Aaron Zahra, zei dat het Zomercarnaval ook een gelegenheid is voor toeristen om het Maltese carnaval te ervaren.

"Het Zomercarnaval is een manier om de talenten van de vele carnavalsliefhebbers te verspreiden onder een breder publiek op een moment dat het land de meeste toeristen ziet gedurende het jaar," zei hij.

Zahra zei dat het Carnaval artiesten een nieuwe kans geeft om hun werk te laten zien en het publiek een idee geeft van wat ze volgend jaar februari kunnen verwachten.

Artistiek directeur van Carnaval Malta, Jason Busuttil, zei dat de verwachtingen voor het carnaval in februari volgend jaar "erg hoog" zijn en dat verwacht wordt dat het groter zal zijn dan vorig jaar.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het begin van het carnavalsseizoen op 11 november (de elfde van de elfde) wordt niet alleen in het zuiden van Nederland maar nu ook in Malta gevierd!

Of je nou in Malta op vakantie bent, je loopt hier stage of je woont in Malta. Blue grotto is één van de plekken die je gezien moet hebben. Blue grotto vind je in het zuiden van het eiland en bevind zich in het rustige gedeelte van Malta.

Ga gezellig mee met ons op de Fernandis! We gaan in de ochtend weg vanuit Sliema en zullen zowel Blue lagoon als Gozo gaan bezoeken. We worden volledig verzorgt natuurlijk met een snack in de morgen, uitgebreide lunch en nog een snack in de middag. Ook is er open bar op Wijn, bier, water en fris!