Carnaval 2024: dit is wat je kunt verwachten op Malta en Gozo

02/07/2024

Żurrieq krijgt deze week zijn allereerste carnavalsfeest, met in het weekend de hoofdevents in Valletta en Nadur.

Wij hebben voor de avond op de Vrijdag een Carnaval special met de studenten avond en Zaterdag een Carnaval special in Marco Polo, het rooftopfeest van Englishcafe!

Terwijl de laatste rijen knopen in de kostuums worden gezaaid en schalen met prinjolata op consumptie wachten, maakt Malta zich op voor de jaarlijkse carnavalsvieringen.

Met levendige kleuren, uitdagende kostuums en veel feestgedruis dat de komende dagen op verschillende plaatsen op het eiland wordt verwacht, is er geen tekort aan evenementen om iedereen die carnaval wil vieren welkom te heten.

Terwijl een traditionele optocht en kukkanja de liefhebbers in Ħamrun al in vervoering hebben gebracht, zal Żurrieq voor de allereerste keer zijn eigen carnavalsfeest houden, met installaties, maskers en dansers die naar verwachting donderdagavond de straten van de plaats zullen opgaan.

Bij de aankondiging van de start van het Żurrieq carnaval op dinsdag, zei minister van Cultuur Owen Bonnici dat het van vitaal belang is om het Maltese carnaval als immaterieel maar levend erfgoed in stand te houden en dat dit kan worden bereikt door meer plaatsen aan te moedigen om hun eigen carnavalsvieringen te organiseren.

"Carnaval is een erfenis die de ridders ons hebben nagelaten en die net zo waardevol is als de paleizen en vestingwerken waar we zo trots op zijn," zei Bonnici.

"Het feit dat we deze uiting van artistiek talent hebben, die bijna 500 jaar oud is en nog steeds wordt geërfd door nieuwe generaties en enthousiasme en energie aantrekt van mensen van alle leeftijden, is een bewijs van een erfenis die is blijven bloeien en hedendaags is gebleven."

De minister kondigde aan dat er op donderdag 8 februari vanaf 18.00 uur carnavalsvieringen zullen worden gehouden in Żurrieq en Marsa, terwijl er op vrijdag 9 februari ook verschillende carnavalsactiviteiten zullen plaatsvinden in Mosta.

De belangrijkste evenementen van het land beginnen op vrijdagavond, met Koning Carnaval die om 18.00 uur een optocht leidt door Republic Street in Valletta naar St George's Square. De competitieve dansshows gaan door met een middagprogramma op zaterdag vanaf 16.00 uur en een ochtendprogramma op zondag vanaf 10.00 uur.

Een andere carnavalsoptocht door de straten van Valletta begint op maandagochtend en duurt tot in de avond, met als hoogtepunt de grote finale op dinsdag 13 februari in St Anne's Street in Floriana.

Op zondag wordt in Ordnance Street (naast Pjazza Teatru Rjal) om 15.00, 16.00, 17.00 en 18.00 uur gratis een traditionele Qarċilla-voorstelling gegeven, die de hele week doorgaat in Spazju Kreattiv.

For fans of the more provocative 'spontaneous' carnival, the highly anticipated celebrations in Nadur are expected to pop up after the sun sets every day from Friday until Tuesday.

A similarly daring, if not slightly spooky 'spontaneous' carnival is also expected to pop up in Għaxaq's village square throughout carnival weekend, where those with a talent for tongue-in-cheek costume-making can be found showing off their creations.

In Gozo, the main carnival festivities will take place in Victori between Friday and Tuesday, with the main parade expected to march from Republic Street up to it-Tokk on Sunday.

Regional festivities will be held in Għarb and Nadur today, in Munxar on Thursday, Qala on Friday, Għajnsielem and Xagħra on Saturday and Xewkija, Xagħra, Żebbuġ, San Lawrenz and Sannat on Sunday. 

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...