Reizen met de bus kan helemaal GRATIS zijn

08/18/2023

Met een buskaart reis je gratis in Malta! Heb je nog geen buskaart is het nu de tijd deze aan te vragen!

Zonder buskaart kost het €2.- per trip.

Sinda 1 oktober 2022 heeft Malta een regeling ingevoerd waarbij houders van een gepersonaliseerde openbaarvervoerkaart - de 'Tallinja Card' - gratis gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer op dagroutes, nachtroutes en speciale diensten.

De maatregel is bedoeld om een beter gebruik van het openbaar vervoer aan te moedigen en de congestie op de wegen te verminderen.

De maatregel was al in 2021 aangekondigd toen de regering de begroting voor 2022 presenteerde, maar is op 1 oktober 2022 in werking getreden om de openbaarvervoermaatschappij in staat te stellen de nodige regelingen te treffen.

Alle passagiers met een geldige gepersonaliseerde Tallinja Card kunnen nu gebruik maken van gratis openbaar vervoer op Malta en Gozo, en iedereen die op deze eilanden woont kan zich voor deze kaarten registreren. Passagiers moeten elke keer dat ze op de bus stappen inchecken met hun kaart. Er worden echter geen kosten ingehouden en ze hoeven hun Tallinja Card niet op te laden zolang het saldo niet negatief is.

Niet alle vervoersdiensten vallen onder de regeling voor gratis openbaar vervoer van de overheid. Passagiers hebben nog steeds tegoed nodig op hun gepersonaliseerde Tallinja Card om te kunnen reizen op de directe routes van Tallinja, de Tallinja on demand service, veerdiensten en andere mobiliteitsdiensten, zoals het huren van Tallinja Bikes.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het begin van het carnavalsseizoen op 11 november (de elfde van de elfde) wordt niet alleen in het zuiden van Nederland maar nu ook in Malta gevierd!

Of je nou in Malta op vakantie bent, je loopt hier stage of je woont in Malta. Blue grotto is één van de plekken die je gezien moet hebben. Blue grotto vind je in het zuiden van het eiland en bevind zich in het rustige gedeelte van Malta.

Ga gezellig mee met ons op de Fernandis! We gaan in de ochtend weg vanuit Sliema en zullen zowel Blue lagoon als Gozo gaan bezoeken. We worden volledig verzorgt natuurlijk met een snack in de morgen, uitgebreide lunch en nog een snack in de middag. Ook is er open bar op Wijn, bier, water en fris!