Reizen met de bus kan helemaal GRATIS zijn

08/18/2023

Met een buskaart reis je gratis in Malta! Heb je nog geen buskaart is het nu de tijd deze aan te vragen!

Zonder buskaart kost het €2.- per trip.

Sinda 1 oktober 2022 heeft Malta een regeling ingevoerd waarbij houders van een gepersonaliseerde openbaarvervoerkaart - de 'Tallinja Card' - gratis gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer op dagroutes, nachtroutes en speciale diensten.

De maatregel is bedoeld om een beter gebruik van het openbaar vervoer aan te moedigen en de congestie op de wegen te verminderen.

De maatregel was al in 2021 aangekondigd toen de regering de begroting voor 2022 presenteerde, maar is op 1 oktober 2022 in werking getreden om de openbaarvervoermaatschappij in staat te stellen de nodige regelingen te treffen.

Alle passagiers met een geldige gepersonaliseerde Tallinja Card kunnen nu gebruik maken van gratis openbaar vervoer op Malta en Gozo, en iedereen die op deze eilanden woont kan zich voor deze kaarten registreren. Passagiers moeten elke keer dat ze op de bus stappen inchecken met hun kaart. Er worden echter geen kosten ingehouden en ze hoeven hun Tallinja Card niet op te laden zolang het saldo niet negatief is.

Niet alle vervoersdiensten vallen onder de regeling voor gratis openbaar vervoer van de overheid. Passagiers hebben nog steeds tegoed nodig op hun gepersonaliseerde Tallinja Card om te kunnen reizen op de directe routes van Tallinja, de Tallinja on demand service, veerdiensten en andere mobiliteitsdiensten, zoals het huren van Tallinja Bikes.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...