Several localities without power as heat waves bites

07/18/2023

13 plaatsen gemeld zonder elektriciteit op Maandag avond en het zal nog wel vaker gebeuren met de hitte van de komende tijd! Dus zorg dat je wat kaarsen in huis hebt, een volle powerbank en misschien een film gedownload. Natuurlijk ook ijsblokjes, veel ijsblokjes! Als die stroom uitvalt wil je je wel koel houden!

Several localities sustained power cuts on Monday evening as the heat wave persisted.

Parts of Sliema, Rabat and Għargħur were among the areas hit by outages, according to reports.

One reader told Times of Malta that an Enemalta customer service officer said there were 13 localities without power due to a "system overload".

Several other localities have suffered sporadic power cuts throughout the last days.

A week-long heatwave has forced many households and establishments to resort to cooling systems, putting a strain on the power providers. 

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het Europees Kampioenschap voetbal staat voor de deur en wat is een betere manier om de wedstrijden van ons Nederlands elftal te beleven dan samen met het Oranje Legioen? Dit jaar nodigen we jullie van harte uit om deel uit te maken van de festiviteiten in TexMex Paceville, dat tijdelijk is omgedoopt tot het Holland Heineken House. Het wordt dé...

Het familiebedrijf SJS Hartons heeft een missie: mensen helpen bewuste aankoopbeslissingen te nemen die het milieu beschermen, door producten aan te bieden die zo min mogelijk schade veroorzaken bij gebruik en verwijdering. Tim (nee niet onze Tim), een gepassioneerde bierliefhebber, heeft deze missie uitgebreid naar speciale biertjes.

Ook al bevind je je in het zonnige Malta, wij brengen een stukje Nederland naar jou toe! Op vrijdag 10 mei vanaf 19:00 uur nodigen we je uit om te komen genieten van heerlijke kroketten en frikandellen bij MeLounge in St Julians.

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.