Several localities without power as heat waves bites

07/18/2023

13 plaatsen gemeld zonder elektriciteit op Maandag avond en het zal nog wel vaker gebeuren met de hitte van de komende tijd! Dus zorg dat je wat kaarsen in huis hebt, een volle powerbank en misschien een film gedownload. Natuurlijk ook ijsblokjes, veel ijsblokjes! Als die stroom uitvalt wil je je wel koel houden!

Several localities sustained power cuts on Monday evening as the heat wave persisted.

Parts of Sliema, Rabat and Għargħur were among the areas hit by outages, according to reports.

One reader told Times of Malta that an Enemalta customer service officer said there were 13 localities without power due to a "system overload".

Several other localities have suffered sporadic power cuts throughout the last days.

A week-long heatwave has forced many households and establishments to resort to cooling systems, putting a strain on the power providers. 

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het begin van het carnavalsseizoen op 11 november (de elfde van de elfde) wordt niet alleen in het zuiden van Nederland maar nu ook in Malta gevierd!

Of je nou in Malta op vakantie bent, je loopt hier stage of je woont in Malta. Blue grotto is één van de plekken die je gezien moet hebben. Blue grotto vind je in het zuiden van het eiland en bevind zich in het rustige gedeelte van Malta.

Ga gezellig mee met ons op de Fernandis! We gaan in de ochtend weg vanuit Sliema en zullen zowel Blue lagoon als Gozo gaan bezoeken. We worden volledig verzorgt natuurlijk met een snack in de morgen, uitgebreide lunch en nog een snack in de middag. Ook is er open bar op Wijn, bier, water en fris!