Vuurwerkspektakel - Uniek vuurwerkspektakel voor het Mqabba Santa Marija Festa met meer dan 12.000 shots

08/09/2023

Vuurwerkshows hebben zich de afgelopen 120 jaar flink ontwikkeld, waarbij het dorp Imqabba een hoofdrol speelde.

De Saint Mary Vuurwerkfabriek staat bekend om haar innovaties waarmee ze zich door de jaren heen altijd heeft onderscheiden van andere groepen, wat heeft geleid tot de bewondering en waardering van duizenden Maltezen en buitenlanders.

Santa Marija Festa
Santa Marija Festa

Dit blijkt ook uit het indrukwekkende lijst van gewonnen internationale wedstrijden, waaronder het 'Malta International Fireworks Festival' in 2006 en de 'Caput Lucis World Championships' in Rome in 2007.

Fireworks Spectacular', de show van dit jaar op de avond van 14 augustus, zal meer dan 12.000 schoten bevatten en is verdeeld in zes verschillende delen. De indrukwekkende show is het resultaat van het werk van de vrijwilligers van de Santa Marija Society en de King George V Band Club.

Het eerste deel, getiteld 'The Tower of Rock', is gebaseerd op de 'Tower of Light', een 60 meter hoge stalen structuur van waaruit duizenden mortieren en gesynchroniseerde effecten worden gelanceerd die zijn geïnspireerd op Rock-achtige nummers.

Maltese Traditional Fireworks', het tweede deel van de show, omvat verschillende vormen en kleuren die een Maltees tintje geven aan deze avond.

De Imqabba-show gaat verder met het derde deel getiteld 'Pyro Thunder,' een unieke presentatie in ons land gebaseerd op Beraq waarbij het vuurwerk gesynchroniseerd wordt met de muziek die een melodie creëert, vergezeld van verschillende innovatieve vormen vanuit de Tower of Light en ook vanaf de grond.

Het vierde deel, getiteld 'Wheels of Fire', is een display gebaseerd op kleurrijk vuurwerk met unieke effecten in de wereld, aangevuld met verschillende vormen en effecten vanaf de grond.

In 'Grand Finael', het vijfde deel van dit enorme spektakel, wordt groot en groots vuurwerk afgestoken dat perfect gesynchroniseerd is op muziek.

Na deze luchtshow gaat de avond verder met het laatste deel, een vertoning van 'gemechaniseerd grondvuurwerk', volledig geproduceerd door de vrijwilligers van dezelfde vereniging. Dit jaar zal Mqabba getuige zijn van een poging, door middel van gemechaniseerde structuren geholpen door bijzondere effecten, om een nationaal record als geen ander te verbreken.

De luchtshow begint om 21.30 uur vanaf Triq il-Konvoj ta' Santa Marija (Mqabba Bypass) en het wordt aanbevolen om de show te bekijken en te volgen vanaf het speciaal daarvoor bestemde zitgedeelte. 

Degenen die van plan zijn om naar de show te komen, moeten vroeg arriveren en om 21.00 uur plaatsnemen. Je kunt Mqabba bereiken via drie verschillende routes. Deze routes zijn die van het vliegveld naar Ħal Kirkop, van Ħal Qormi naar Ħal Farruġġ en van Siġġiewi naar Ta' Kandja.

Om Mqabba gemakkelijker te bereiken, kun je gebruik maken van het openbaar vervoer dat een speciale dienst onderhoudt van Marsa Park & Ride naar Mqabba en terug.

Op dezelfde dag kun je vroeg arriveren en genieten van het traditionele Maltese vuurwerk dat om 18.30 uur begint. Dit vuurwerk vindt plaats in combinatie met het Translazzjoni-ritueel.

Naast dit hoofdspektakel is er de hele feestweek vuurwerk vanaf 9 augustus.

Op het feest van Maria-Hemelvaart op 15 augustus, vanaf 19.15 uur, is er ook een spectaculair vuurwerk. Bovendien wordt er, nadat de traditionele granaten zijn afgestoken, een vertoning van beraq en gekleurde granaten bij de processie van het titulaire beeld van de Heilige Maria verwacht.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...