11 bekende films die in Malta zijn opgenomen!

09/24/2023

Heb jij al plekken herkend op Malta?

Malta is al jarenlang een filmlocatie en heeft een aantal grote namen uit de Hollywood-industrie op haar naam staan. Van films als Gladiator tot Popeye, hier zijn slechts enkele van de beroemde namen die Malta tot een primaire filmlocatie hebben gemaakt.

Kapitein Philips (2013)

Deze voor een Academy Award genomineerde film gebaseerd op een waargebeurd verhaal met niemand minder dan Tom Hanks in de hoofdrol werd grotendeels gefilmd op een groot schip dat aangemeerd lag in Maltese wateren.

Moord op de Oriënt Express (2017)

In deze klassieke film van Agatha Christie stond Valletta voor een fictieve versie van Jeruzalem

Assassin's Creed (2016)

Het merendeel van de actiescènes uit deze dystopische film is opgenomen in Malta.

By the Sea (2015)

Het grootste deel van de film met een van Hollywoods beroemdste koppels in de hoofdrol werd gefilmd op Gozo, voornamelijk op het idyllische strand van Mgarr ix-Xini.

World War Z (2013)

Dit was een van de weinige horrorfilms die ooit op Malta is opgenomen en de film laat op angstaanjagende wijze zien hoe de stad Valletta wordt overspoeld door zombies.

Troy (2004)

In deze film, met in de hoofdrol niemand minder dan Brad Pitt, een van Hollywoods grootste sterren ooit, werd Malta omgetoverd tot de historische en epische stad Troje.

The Count of Monte Cristo (2002)

Deze historische avonturenfilm werd grotendeels in heel Malta gefilmd, maar de belangrijkste stad was Valletta als fictieve vervanger van de stad Marseille.

Gladiator (2000)

Gladiator is ongetwijfeld één van de meest iconische, zo niet de meest legendarische film die ooit in Malta is opgenomen. Sterker nog, Gladiator twee wordt naar verwachting ook in Malta opgenomen en we kunnen niet wachten om deze film in de bioscoop te zien.

Popeye (1980)

Dit was de eerste film die Malta echt op de kaart van Hollywood zette. De set staat er vandaag de dag nog steeds en is omgebouwd tot een leuk attractiepark voor iedereen om te bezoeken.

Jurassic World Dominion (2022)

In deze film, die meer dan een miljard dollar opbracht aan de kassa, terroriseerden allerlei dinosaurussen de Maltese hoofdstad Valletta en het was episch!

Napoleon (2023)

This one might not be out just yet but the film saw the return of director Ridley Scott and Hollywood star Joaquin Phoenix return to Malta after the filming of Gladiator over 20 years earlier.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Zeg je cultuur, dan denk je bij Malta al snel aan cultureel erfgoed: de tempels, kathedralen, palazzo's, verdedigingswerken, toegangspoorten en mooie steden zoals Valletta, Mdina en Birgu. Daarbij draait het allemaal om kalksteen en bouwwerken gemaakt door de mens. Naast dit alles bouwt de mens tot aan vandaag de dag nog aan zoveel meer op het...

Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten zullen jullie in Malta niet gaan overslaan! Samen met jullie willen we een geweldig feest te vieren! Het is weer die tijd van het jaar waarin we gezellig samenkomen, lekkernijen delen en cadeautjes uitpakken.