11 bekende films die in Malta zijn opgenomen!

09/24/2023

Heb jij al plekken herkend op Malta?

Malta is al jarenlang een filmlocatie en heeft een aantal grote namen uit de Hollywood-industrie op haar naam staan. Van films als Gladiator tot Popeye, hier zijn slechts enkele van de beroemde namen die Malta tot een primaire filmlocatie hebben gemaakt.

Kapitein Philips (2013)

Deze voor een Academy Award genomineerde film gebaseerd op een waargebeurd verhaal met niemand minder dan Tom Hanks in de hoofdrol werd grotendeels gefilmd op een groot schip dat aangemeerd lag in Maltese wateren.

Moord op de Oriënt Express (2017)

In deze klassieke film van Agatha Christie stond Valletta voor een fictieve versie van Jeruzalem

Assassin's Creed (2016)

Het merendeel van de actiescènes uit deze dystopische film is opgenomen in Malta.

By the Sea (2015)

Het grootste deel van de film met een van Hollywoods beroemdste koppels in de hoofdrol werd gefilmd op Gozo, voornamelijk op het idyllische strand van Mgarr ix-Xini.

World War Z (2013)

Dit was een van de weinige horrorfilms die ooit op Malta is opgenomen en de film laat op angstaanjagende wijze zien hoe de stad Valletta wordt overspoeld door zombies.

Troy (2004)

In deze film, met in de hoofdrol niemand minder dan Brad Pitt, een van Hollywoods grootste sterren ooit, werd Malta omgetoverd tot de historische en epische stad Troje.

The Count of Monte Cristo (2002)

Deze historische avonturenfilm werd grotendeels in heel Malta gefilmd, maar de belangrijkste stad was Valletta als fictieve vervanger van de stad Marseille.

Gladiator (2000)

Gladiator is ongetwijfeld één van de meest iconische, zo niet de meest legendarische film die ooit in Malta is opgenomen. Sterker nog, Gladiator twee wordt naar verwachting ook in Malta opgenomen en we kunnen niet wachten om deze film in de bioscoop te zien.

Popeye (1980)

Dit was de eerste film die Malta echt op de kaart van Hollywood zette. De set staat er vandaag de dag nog steeds en is omgebouwd tot een leuk attractiepark voor iedereen om te bezoeken.

Jurassic World Dominion (2022)

In deze film, die meer dan een miljard dollar opbracht aan de kassa, terroriseerden allerlei dinosaurussen de Maltese hoofdstad Valletta en het was episch!

Napoleon (2023)

This one might not be out just yet but the film saw the return of director Ridley Scott and Hollywood star Joaquin Phoenix return to Malta after the filming of Gladiator over 20 years earlier.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Ook al bevind je je in het zonnige Malta, wij brengen een stukje Nederland naar jou toe! Op vrijdag 10 mei vanaf 19:00 uur nodigen we je uit om te komen genieten van heerlijke kroketten en frikandellen bij MeLounge in St Julians.

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...