Bevrijdingsdag (Independence Day) in Malta

09/21/2023

Bevrijdingsdag (Independence Day) in Malta wordt op 21 september gevierd en herdenkt de dag waarop Malta in 1964 onafhankelijk werd van het Verenigd Koninkrijk. Het is een belangrijke nationale feestdag en wordt op verschillende manieren gevierd. Hier zijn enkele van de gebruikelijke festiviteiten en tradities die je op Bevrijdingsdag in Malta kunt verwachten: 

  1. Parades: Vaak zijn er militaire parades en optochten in de hoofdstad Valletta en andere steden en dorpen. Deze parades worden bijgewoond door hoge functionarissen en leden van de regering.

  2. Vlaggen en decoraties: Maltese vlaggen worden overal in het land gehesen, en gebouwen worden versierd met nationale symbolen en kleuren.

  3. Vuurwerk: 's Avonds worden er vaak indrukwekkende vuurwerkshows georganiseerd in verschillende steden en aan de kust, die bijdragen aan de feestelijke sfeer.

  4. Culturele evenementen: Er zijn vaak culturele evenementen, concerten en uitvoeringen die de rijke geschiedenis en cultuur van Malta benadrukken.

  5. Kerkelijke diensten: Sommige mensen brengen de dag door met het bijwonen van speciale kerkdiensten om dankbaarheid te tonen voor de onafhankelijkheid van Malta.

  6. Familievieringen: Bevrijdingsdag is ook een tijd waarin families samenkomen om samen te eten en te genieten van elkaars gezelschap.

  7. Historische herdenkingen: Soms worden historische locaties bezocht of herdenkingsceremonies gehouden om de gebeurtenissen die hebben geleid tot de onafhankelijkheid van Malta te herdenken.

De exacte vieringen kunnen van jaar tot jaar variëren, maar over het algemeen is Bevrijdingsdag in Malta een dag waarop de Maltese trots en patriottisme vieren terwijl ze terugkijken op hun onafhankelijkheidsverklaring van het Verenigd Koninkrijk.


Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Ook al bevind je je in het zonnige Malta, wij brengen een stukje Nederland naar jou toe! Op vrijdag 10 mei vanaf 19:00 uur nodigen we je uit om te komen genieten van heerlijke kroketten en frikandellen bij MeLounge in St Julians.

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...