Bevrijdingsdag (Independence Day) in Malta

09/21/2023

Bevrijdingsdag (Independence Day) in Malta wordt op 21 september gevierd en herdenkt de dag waarop Malta in 1964 onafhankelijk werd van het Verenigd Koninkrijk. Het is een belangrijke nationale feestdag en wordt op verschillende manieren gevierd. Hier zijn enkele van de gebruikelijke festiviteiten en tradities die je op Bevrijdingsdag in Malta kunt verwachten: 

  1. Parades: Vaak zijn er militaire parades en optochten in de hoofdstad Valletta en andere steden en dorpen. Deze parades worden bijgewoond door hoge functionarissen en leden van de regering.

  2. Vlaggen en decoraties: Maltese vlaggen worden overal in het land gehesen, en gebouwen worden versierd met nationale symbolen en kleuren.

  3. Vuurwerk: 's Avonds worden er vaak indrukwekkende vuurwerkshows georganiseerd in verschillende steden en aan de kust, die bijdragen aan de feestelijke sfeer.

  4. Culturele evenementen: Er zijn vaak culturele evenementen, concerten en uitvoeringen die de rijke geschiedenis en cultuur van Malta benadrukken.

  5. Kerkelijke diensten: Sommige mensen brengen de dag door met het bijwonen van speciale kerkdiensten om dankbaarheid te tonen voor de onafhankelijkheid van Malta.

  6. Familievieringen: Bevrijdingsdag is ook een tijd waarin families samenkomen om samen te eten en te genieten van elkaars gezelschap.

  7. Historische herdenkingen: Soms worden historische locaties bezocht of herdenkingsceremonies gehouden om de gebeurtenissen die hebben geleid tot de onafhankelijkheid van Malta te herdenken.

De exacte vieringen kunnen van jaar tot jaar variëren, maar over het algemeen is Bevrijdingsdag in Malta een dag waarop de Maltese trots en patriottisme vieren terwijl ze terugkijken op hun onafhankelijkheidsverklaring van het Verenigd Koninkrijk.


Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Zeg je cultuur, dan denk je bij Malta al snel aan cultureel erfgoed: de tempels, kathedralen, palazzo's, verdedigingswerken, toegangspoorten en mooie steden zoals Valletta, Mdina en Birgu. Daarbij draait het allemaal om kalksteen en bouwwerken gemaakt door de mens. Naast dit alles bouwt de mens tot aan vandaag de dag nog aan zoveel meer op het...

Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten zullen jullie in Malta niet gaan overslaan! Samen met jullie willen we een geweldig feest te vieren! Het is weer die tijd van het jaar waarin we gezellig samenkomen, lekkernijen delen en cadeautjes uitpakken.