HEALTH WARNING - Do not consume these products

03/09/2024

Health authorities issued warnings about a blend of aromatic herbs and a smoothie

Photos: Environmental Health Directorate within the Superintendence of Public Health
Photos: Environmental Health Directorate within the Superintendence of Public Health

The health authorities on Friday issued warnings about two separate products - a blend of aromatic herbs and a smoothie.

The blend of herbs for tea called Instanthee Tisane produced by Abido Spices has elevated levels of the pesticide Fipronil.

It comes in bags of 100g, has a lot number 6-4-23/6848 and expires on April 6, 2026.

Meanwhile, the smoothie - Solevita's Frullato Red Genius - which comes in 250ml bottles, should not be consumed due to elevated levels of Patulin.

Its expiry date is March 14, 2024.

More information on 2133 7333 or admin.ehd@gov.mt

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...