Ken je Blue grotto in Malta al?

09/28/2023

Of je nou in Malta op vakantie bent,  je loopt hier stage of je woont in Malta. Blue grotto is één van de plekken die je gezien moet hebben. Blue grotto vind je in het zuiden van het eiland en bevind zich in het rustige gedeelte van Malta.

Blue grotto
Blue grotto
Blue grotto
Blue grotto

De Blue grotto is een beroemd natuurlijk zeegrottenstelsel aan de zuidkust van het eiland Malta in de Middellandse Zee. Het is een van Malta's populairste toeristische attracties vanwege het prachtige blauwe water en de unieke geologische formaties. Dit is waarom en zoveel mensen naar Blue Grotto gaan:

 • Kristalhelder water: De Blue grotto staat bekend om zijn kristalheldere blauwe water, dat het resultaat is van het zonlicht dat door de onderwaterbogen en tunnels valt en een adembenemende blauwe weerkaatsing op de wanden van de grot creëert.
 • Natuurlijke wonderen: Het grottensysteem bestaat uit een reeks onderling verbonden zeegrotten en tunnels die gevormd zijn door de erosie van de kalkstenen kustlijn gedurende duizenden jaren.
 • Boottochten: Bezoekers kunnen de Blue grotto verkennen door boottochten te maken die vertrekken vanuit het nabijgelegen dorp Wied iż-Żurrieq. Deze boottochten bieden een unieke kans om de grotten binnen te gaan en de betoverende kleuren en rotsformaties van dichtbij te bekijken.
 • Ideale verlichting: De beste tijd om de Blue grotto te bezoeken is op een zonnige dag, omdat het zonlicht de levendige blauwe en groene kleuren van het water versterkt en een surrealistische en magische sfeer in de grotten creëert.
 • Duiken en snorkelen: Het gebied rond de Blue grotto is ook populair onder duikers en snorkelaars. Het heldere water en de onderwatergrotten maken het een uitstekende plek om het onderwaterleven en de onderwaterformaties te verkennen.
 • Landschappelijk uitzicht: Naast het grottenstelsel zelf biedt het gebied rond de Blue grotto een prachtig panoramisch uitzicht op de ruige Maltese kustlijn en de Middellandse Zee.

Vele (bekende) films zijn hier opgenomen!

De Blue Grotto in Malta is een populaire locatie voor filmmakers vanwege de adembenemende natuurlijke schoonheid en unieke kenmerken. Er zijn verschillende films of scènes opgenomen in de Blue Grotto. Hier zijn een paar opmerkelijke voorbeelden:

 • "Troy (2004): Delen van de historische film "Troy", geregisseerd door Wolfgang Petersen en met Brad Pitt in de hoofdrol, werden gefilmd op verschillende locaties in Malta, waaronder de Blue Grotto .
 • "The Count of Monte Cristo" (2002): Deze verfilming van de klassieke roman van Alexandre Dumas bevat scènes die zijn opgenomen in de Blue Grotto, naast andere Maltese locaties. Jim Caviezel en Guy Pearce spelen de hoofdrollen.
 • "Swept Away (2002): Madonna's film "Swept Away", geregisseerd door haar toenmalige echtgenoot Guy Ritchie, bevat scènes die zijn opgenomen in de Blue Grotto en andere pittoreske locaties op Malta.
 • "By the Sea' (2015): Dit romantische drama, geregisseerd door Angelina Jolie en Brad Pitt, bevat scènes die op verschillende locaties in Malta zijn opgenomen, waaronder de Blue Grotto.
 • "Cutthroat Island (1995): Deze avonturenfilm over piraten met Geena Davis en Matthew Modine in de hoofdrollen gebruikte de Blue Grotto en andere Maltese locaties om een fictieve wereld vol avontuur te creëren.

Misschien als jij er heen gaat word en nog een film opgenomen, met de hop-om bus kom je langs alle mooie plekjes in Malta

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Ook al bevind je je in het zonnige Malta, wij brengen een stukje Nederland naar jou toe! Op vrijdag 10 mei vanaf 19:00 uur nodigen we je uit om te komen genieten van heerlijke kroketten en frikandellen bij MeLounge in St Julians.

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...