Open dag! Fort Manoel opent zijn deuren om zijn 300ste verjaardag te vieren aanstaande zondag

10/18/2023

De open dag vindt plaats in Fort Manoel in Gzira van 9.30 tot 17.30 uur.

Fort Manoel in Gzira
Fort Manoel in Gzira

Op zondag 22 oktober wordt Fort Manoel in Gzira opengesteld voor het publiek voor een bijzondere gelegenheid voor geschiedenisliefhebbers, architectuurliefhebbers en nieuwsgierigen.

Dit evenement markeert niet alleen een belangrijke mijlpaal in de legendarische geschiedenis van het fort, maar viert ook de 300e verjaardag van de oprichting ervan in september 1723. De opendeurdag is ook een kans om getuige te zijn van het nauwgezette restauratiewerk en de grandeur van dit magnifieke fort te bewonderen.

Fort Manoel, een architectonisch meesterwerk, werd oorspronkelijk gebouwd door de Johannieter Ridders onder leiding van Grootmeester Antonio Manoel de Vilhena. Het voornaamste doel van het fort was het beschermen van de noordelijke bastions van Valletta, een cruciale verdediging voor de regio.

Door de eeuwen heen heeft het verschillende rollen gespeeld, van de naam HMS Phoenicia in de Britse tijd tot de functie van het Lazzaretto ziekenhuis in de jaren 1800. Vandaag de dag is het een blijvend bewijs van Malta's barokke militaire architectuur.

In het begin van de jaren 2000 onderging Fort Manoel een uitgebreide en zorgvuldige restauratie, dankzij de inspanningen van MIDI, een project dat voorop loopt bij de verjonging van Manoel Island en Tigné Point.

Bezoekers kunnen op deze open dag genieten van rondleidingen die inzicht geven in de historische betekenis en architectonische pracht van het fort. Er zijn Maltese rondleidingen om 10.30 uur en 14.00 uur en Engelse rondleidingen om 12.00 uur en 16.00 uur.

De hele dag door zijn er spannende re-enactments door de Show of Arms Reenactment Group en boeiende optredens van de pipe and drum bands van de Marsa en Xgħajra Scouts.

Voor degenen die Fort Manoel willen verkennen: de deuren gaan open om 9:30 uur en sluiten om 17:30 uur.

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met MIDI op (+365) 2065 550 of een e-mail sturen naar info@midimalta.com.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...