Waar moet ik wonen? Hier lees je wat je kunt verwachten van verschillende delen van Malta

09/29/2023

Hoewel Malta een klein eiland is, verschillen de plaatsen erg van elkaar.

Hoewel Malta een klein eiland is, maken het langzaam rijdende verkeer tijdens de spitsuren, de afhankelijkheid van privéauto's en de enorme verschillen tussen het ene deel van het eiland en het andere het noodzakelijk om goed na te denken over wat je wilt van je nieuwe woonplaats. Hier is een richtlijn van wat je kunt verwachten van verschillende delen van Malta.

SLIEMA
SLIEMA

SLIEMA EN ST JULIAN'S

De natuurlijke keuze voor de meeste expats. Deze twee steden hebben een grote expatgemeenschap, een opwindend sociaal leven en liggen dicht bij veel bedrijven en werkplekken. Het zijn echter wel de duurste adressen op Malta en als je op zoek bent naar een rustige plek om je te vestigen, dan is dit waarschijnlijk niet de juiste plek.

VALLETTA
VALLETTA

VALLETTA

De hoofdstad van Malta heeft de afgelopen jaren een renaissance doorgemaakt en is nu een van de spannendste plekken om te zijn. Alle bussen eindigen hun reis in Valletta, dus het openbaar vervoer van en naar hier is uitstekend. Wees echter wel bereid om te betalen - het is niet goedkoop. De naburige buitenwijk Floriana heeft wellicht redelijker geprijsde opties.

MOSTA
MOSTA

CENTRALE STEDEN ZOALS BIRKIRKARA, ATTARD EN MOSTA

Deze steden liggen in het midden van het eiland en hebben goede transportverbindingen met de meeste andere steden en dorpen op het eiland. De prijzen zijn gematigd en het zijn voornamelijk woonwijken, perfect om een gezin te stichten.

MELLIEĦA
MELLIEĦA

BUĠIBBA EN MELLIEĦA

Er wonen veel expats - vooral uit het Verenigd Koninkrijk - in deze steden. Omdat ze allebei als vakantieoorden kunnen worden beschouwd, is het de moeite waard om te weten dat het er vooral in de zomer erg druk is door de toestroom van toeristen, maar dat het er de rest van het jaar veel rustiger is.

MARSAXLOKK
MARSAXLOKK

ZUIDELIJKE GEBIEDEN ZOALS MARSAXLOKK, MARSASCALA EN DE DRIE STEDEN

Het zuidelijke deel van het eiland is het overwegen waard als je in een charmant, traditioneel dorp of stad wilt wonen. Eigen vervoer is in dit geval essentieel en als je ten minste een paar woorden en zinnen Maltees leert, kom je in contact met de lokale, hechte gemeenschap.

Mgarr, GOZO
Mgarr, GOZO

GOZO

Rustig, vredig en met veel groene ruimten die Malta node mist, is het eiland Gozo bereikbaar via een veerboot die elke 45 minuten vanuit Ċirkewwa vertrekt. Omdat het dagelijks pendelen vermoeiend kan zijn, is het perfect voor gepensioneerden, mensen die van plan zijn thuis te gaan werken en vakantiegangers.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...

Hebben jullie al zin in DE kroegentocht van Malta? Nadat jullie met veel JA op de poll hebben geantwoord hebben wij DE kroegentocht voor jullie opgezet voor Vrijdag 15 Maart!