Verborgen juweeltjes ontdekken! Hier zijn enkele van de beste historische bezienswaardigheden in het noorden van Malta

10/05/2023

Het noorden van Malta heeft een rijk en divers erfgoed dat bezoekers uitnodigt om het veelzijdige verleden te ontdekken.

Mellieha, met zijn middeleeuwse dorp op een heuveltop, is een icoon van de geschiedenis van het eiland, terwijl Mellieha Bay, het grootste zandstrand van Malta, een kijkje biedt in de kusttradities.

In Bugibba, een levendig stadje met een levendige sfeer, mengen overblijfselen van de oorsprong van het vissersdorp zich met modern entertainment, waardoor het een unieke plek is.

Qawra en St. Paul's Bay zijn doordrenkt van historische betekenis, met St. Paul's Island, waarvan wordt aangenomen dat het de plek is van de schipbreuk van de heilige, en de Rode Toren in Mellieha, die een fascinerend uitzicht en inzicht in het verleden van Malta bieden.

Samen weven deze noordelijke juweeltjes een tapijt van erfgoed, dat het heden verbindt met de eeuwenoude geschiedenis van het eiland.

Red Tower (St Agatha's Tower)
Red Tower (St Agatha's Tower)

Red Tower (St Agatha's Tower)

Deze 17e-eeuwse toren werd gebouwd door de OOrder of the Knights of St John en is een niet te missen herkenningspunt dat je vanaf de hele noordoostkant van Malta kunt zien. Van dichtbij is hij net zo indrukwekkend, en de keuze van de locatie is meteen duidelijk, gezien het panoramische uitzicht op Mellieha en de zeestraat tussen Comino en Gozo.

Sanctuary of Our Lady of Mellieha
Sanctuary of Our Lady of Mellieha

Sanctuary of Our Lady of Mellieha

Dit nederige heiligdom in een grot heeft een rijke geschiedenis die eeuwen overspant. Ondanks het feit dat het samen met de kerk die erbovenop is gebouwd is opgegaan in een andere parochie, heeft het zijn betekenis als wereldberoemd bedevaartsoord behouden. Het altaarstuk is een prachtig fresco in Byzantijnse stijl dat waarschijnlijk uit de 13e eeuw stamt. In de loop der jaren heeft het gewaardeerde bezoekers ontvangen, waaronder Johannes Paulus II, die een eerbetoon bracht tijdens zijn apostolische bezoek aan Malta in 1990.

Sanctuary of St Paul’s Shipwreck
Sanctuary of St Paul’s Shipwreck

Sanctuary of St Paul's Shipwreck

Volgens de legende staat deze kapel op de plek waar Paulus, nadat hij een schipbreuk op de rotsen aan de overkant van de baai had overleefd, een vreugdevuur stookte. Het verhaal gaat dat hij hier werd gebeten door een giftige slang, maar ongedeerd bleef. Als je binnenstapt, word je begroet door drie betoverende schilderijen die het bijbelse verslag van de schipbreuk levendig weergeven.

Selmun Palace
Selmun Palace

Selmun Palace

Dit 18e-eeuwse architectonische juweeltje werd oorspronkelijk gebouwd als jacht- en recreatieverblijf voor de Johannieter Ridders door de Monte della Redenzione degli Schiavi, een liefdadigheidsinstelling die werd opgericht tijdens het bewind van Grootmeester Alof de Wignacourt. Locals noemen het ook wel Selmun Tower vanwege de torenachtige vorm, die ook diende als afschrikmiddel voor overvallers die het aanzagen voor een militair gebouw.

Wignacourt Tower
Wignacourt Tower

Wignacourt Tower

De bouw van deze toren begon in 1610 onder het gezag van Grootmeester Alof de Wignacourt en in 1715 werd er een artilleriebatterij aan toegevoegd. Deze bastiontoren was pas de tweede toren van dit type die ooit op de Maltese eilanden werd gebouwd en is momenteel de oudste nog bestaande toren op Malta. Vandaag de dag is het omgetoverd tot een museum dat de verschillende vestingwerken laat zien die op de eilanden te vinden zijn.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Zeg je cultuur, dan denk je bij Malta al snel aan cultureel erfgoed: de tempels, kathedralen, palazzo's, verdedigingswerken, toegangspoorten en mooie steden zoals Valletta, Mdina en Birgu. Daarbij draait het allemaal om kalksteen en bouwwerken gemaakt door de mens. Naast dit alles bouwt de mens tot aan vandaag de dag nog aan zoveel meer op het...

Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten zullen jullie in Malta niet gaan overslaan! Samen met jullie willen we een geweldig feest te vieren! Het is weer die tijd van het jaar waarin we gezellig samenkomen, lekkernijen delen en cadeautjes uitpakken.

November mag dan midden in het herfstseizoen vallen en hoewel de temperaturen niet zo hoog zijn en de luchten niet zo zonnig als in de zomer, is Malta nog steeds een van de warmste landen van Europa, dus je kunt nog steeds volop genieten van het warme klimaat.