Verborgen juweeltjes ontdekken! Hier zijn enkele van de beste historische bezienswaardigheden in het noorden van Malta

10/05/2023

Het noorden van Malta heeft een rijk en divers erfgoed dat bezoekers uitnodigt om het veelzijdige verleden te ontdekken.

Mellieha, met zijn middeleeuwse dorp op een heuveltop, is een icoon van de geschiedenis van het eiland, terwijl Mellieha Bay, het grootste zandstrand van Malta, een kijkje biedt in de kusttradities.

In Bugibba, een levendig stadje met een levendige sfeer, mengen overblijfselen van de oorsprong van het vissersdorp zich met modern entertainment, waardoor het een unieke plek is.

Qawra en St. Paul's Bay zijn doordrenkt van historische betekenis, met St. Paul's Island, waarvan wordt aangenomen dat het de plek is van de schipbreuk van de heilige, en de Rode Toren in Mellieha, die een fascinerend uitzicht en inzicht in het verleden van Malta bieden.

Samen weven deze noordelijke juweeltjes een tapijt van erfgoed, dat het heden verbindt met de eeuwenoude geschiedenis van het eiland.

Red Tower (St Agatha's Tower)
Red Tower (St Agatha's Tower)

Red Tower (St Agatha's Tower)

Deze 17e-eeuwse toren werd gebouwd door de OOrder of the Knights of St John en is een niet te missen herkenningspunt dat je vanaf de hele noordoostkant van Malta kunt zien. Van dichtbij is hij net zo indrukwekkend, en de keuze van de locatie is meteen duidelijk, gezien het panoramische uitzicht op Mellieha en de zeestraat tussen Comino en Gozo.

Sanctuary of Our Lady of Mellieha
Sanctuary of Our Lady of Mellieha

Sanctuary of Our Lady of Mellieha

Dit nederige heiligdom in een grot heeft een rijke geschiedenis die eeuwen overspant. Ondanks het feit dat het samen met de kerk die erbovenop is gebouwd is opgegaan in een andere parochie, heeft het zijn betekenis als wereldberoemd bedevaartsoord behouden. Het altaarstuk is een prachtig fresco in Byzantijnse stijl dat waarschijnlijk uit de 13e eeuw stamt. In de loop der jaren heeft het gewaardeerde bezoekers ontvangen, waaronder Johannes Paulus II, die een eerbetoon bracht tijdens zijn apostolische bezoek aan Malta in 1990.

Sanctuary of St Paul’s Shipwreck
Sanctuary of St Paul’s Shipwreck

Sanctuary of St Paul's Shipwreck

Volgens de legende staat deze kapel op de plek waar Paulus, nadat hij een schipbreuk op de rotsen aan de overkant van de baai had overleefd, een vreugdevuur stookte. Het verhaal gaat dat hij hier werd gebeten door een giftige slang, maar ongedeerd bleef. Als je binnenstapt, word je begroet door drie betoverende schilderijen die het bijbelse verslag van de schipbreuk levendig weergeven.

Selmun Palace
Selmun Palace

Selmun Palace

Dit 18e-eeuwse architectonische juweeltje werd oorspronkelijk gebouwd als jacht- en recreatieverblijf voor de Johannieter Ridders door de Monte della Redenzione degli Schiavi, een liefdadigheidsinstelling die werd opgericht tijdens het bewind van Grootmeester Alof de Wignacourt. Locals noemen het ook wel Selmun Tower vanwege de torenachtige vorm, die ook diende als afschrikmiddel voor overvallers die het aanzagen voor een militair gebouw.

Wignacourt Tower
Wignacourt Tower

Wignacourt Tower

De bouw van deze toren begon in 1610 onder het gezag van Grootmeester Alof de Wignacourt en in 1715 werd er een artilleriebatterij aan toegevoegd. Deze bastiontoren was pas de tweede toren van dit type die ooit op de Maltese eilanden werd gebouwd en is momenteel de oudste nog bestaande toren op Malta. Vandaag de dag is het omgetoverd tot een museum dat de verschillende vestingwerken laat zien die op de eilanden te vinden zijn.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Ook al bevind je je in het zonnige Malta, wij brengen een stukje Nederland naar jou toe! Op vrijdag 10 mei vanaf 19:00 uur nodigen we je uit om te komen genieten van heerlijke kroketten en frikandellen bij MeLounge in St Julians.

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...