Het verhaal achter Mosta Dome, de kerk van Mosta in Malta

08/15/2023

Het verhaal van de kerk in Mosta, Malta, draait om de Rotunda van Mosta, ook wel bekend als de Mosta Dome. Dit is een prominente katholieke kerk en een iconisch architectonisch kenmerk op het eiland Malta. Het meest opvallende aspect van de kerk is de enorme koepel die boven de stad uittorent. 

Het bouwen van de Rotunda van Mosta begon in 1833, en het was oorspronkelijk bedoeld als een kleinere kerk, maar door de groeiende bevolking en de toegenomen financiële steun werd besloten om een veel grotere kerk te bouwen. De koepel van de kerk is geïnspireerd op de Pantheon in Rome en is een van de grootste ononderbroken koepels ter wereld.

Het meest opvallende moment in het verhaal van de kerk vond plaats tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 9 april 1942 vielen tijdens een misviering drie Duitse bommen door het dak van de kerk en doorboorden de koepel. Verbazingwekkend genoeg explodeerden de bommen niet, waardoor de aanwezigen en het interieur van de kerk ongedeerd bleven. Dit werd beschouwd als een wonder en versterkte het geloof en de devotie van de lokale bevolking.

De Mosta Dome is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke bedevaartplaats en toeristische attractie op Malta. Het interieur van de kerk is prachtig versierd met religieuze kunst en decoraties, en de koepel zelf is indrukwekkend om te aanschouwen.

Kortom, het verhaal van de kerk in Mosta, Malta, draait om de Rotunda van Mosta, een opvallend bouwwerk met een opmerkelijke geschiedenis, met name het miraculeuze incident tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het begin van het carnavalsseizoen op 11 november (de elfde van de elfde) wordt niet alleen in het zuiden van Nederland maar nu ook in Malta gevierd!

Of je nou in Malta op vakantie bent, je loopt hier stage of je woont in Malta. Blue grotto is één van de plekken die je gezien moet hebben. Blue grotto vind je in het zuiden van het eiland en bevind zich in het rustige gedeelte van Malta.

Ga gezellig mee met ons op de Fernandis! We gaan in de ochtend weg vanuit Sliema en zullen zowel Blue lagoon als Gozo gaan bezoeken. We worden volledig verzorgt natuurlijk met een snack in de morgen, uitgebreide lunch en nog een snack in de middag. Ook is er open bar op Wijn, bier, water en fris!