Het verhaal achter Mosta Dome, de kerk van Mosta in Malta

08/15/2023

Het verhaal van de kerk in Mosta, Malta, draait om de Rotunda van Mosta, ook wel bekend als de Mosta Dome. Dit is een prominente katholieke kerk en een iconisch architectonisch kenmerk op het eiland Malta. Het meest opvallende aspect van de kerk is de enorme koepel die boven de stad uittorent. 

Het bouwen van de Rotunda van Mosta begon in 1833, en het was oorspronkelijk bedoeld als een kleinere kerk, maar door de groeiende bevolking en de toegenomen financiële steun werd besloten om een veel grotere kerk te bouwen. De koepel van de kerk is geïnspireerd op de Pantheon in Rome en is een van de grootste ononderbroken koepels ter wereld.

Het meest opvallende moment in het verhaal van de kerk vond plaats tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 9 april 1942 vielen tijdens een misviering drie Duitse bommen door het dak van de kerk en doorboorden de koepel. Verbazingwekkend genoeg explodeerden de bommen niet, waardoor de aanwezigen en het interieur van de kerk ongedeerd bleven. Dit werd beschouwd als een wonder en versterkte het geloof en de devotie van de lokale bevolking.

De Mosta Dome is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke bedevaartplaats en toeristische attractie op Malta. Het interieur van de kerk is prachtig versierd met religieuze kunst en decoraties, en de koepel zelf is indrukwekkend om te aanschouwen.

Kortom, het verhaal van de kerk in Mosta, Malta, draait om de Rotunda van Mosta, een opvallend bouwwerk met een opmerkelijke geschiedenis, met name het miraculeuze incident tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Het is zeker de moeite waard om een buskaart aan te vragen als je naar Malta komt, met een buskaart kan je GRATIS gebruik maken van de bussen, de ferries tussen Valletta en Sliema / Valletta en Birgu en de lift van Barrakka upper gardens. Zonder kaart zijn de kosten €2.50 per trip.

April is een geweldige tijd om Malta en Gozo te bezoeken, want het weer begint langzaam warmer te worden naarmate de lente vordert. In deze blog zullen we kijken naar het weer dat je kunt verwachten op deze prachtige eilanden in april, inclusief informatie over UV-straling en zwemomstandigheden.

Ben jij klaar voor het meest epische evenement van het jaar? Dutch Kingsday, the Malta edition, staat voor de deur en we hebben JOU nodig om tickets te verkopen en de feestvreugde naar een hoger niveau te tillen! Maar wacht, we zijn niet op zoek naar de standaard verkopers die je op straat tegenkomt. Nee, we zoeken mensen met...