Lokaal Maltees fruit dat je echt eens moet proberen!

09/07/2023

In Malta groeit veel door het mooie klimaat, sommige bomen dragen twee keer per jaar vrucht. Hier zijn wat lokale vruchten die je echt een keer moet proberen, ze zijn meestal nog goedkoop ook!

Prickly pear
Prickly pear

Prickly Pears

Deze vreemd uitziende vrucht groeit aan cactussen en je zult ze in overvloed zien als je door Malta reist. Ze zijn overal te vinden en van juli tot oktober zijn ze klaar om gegeten te worden.

Pluk ze wel voorzichtig (ik raad aan om ze gewoon te kopen), en voordat je ze opeet moet je de cactusvijg insnijden, de zaadjes verwijderen en dan kun je ervan genieten!

Season: From July to October

Figs
Figs

Figs

Een andere lekkernij waar bezoekers en de lokale bevolking van kunnen genieten zijn vijgen, en ze zijn er in twee soorten in Malta. Dit zijn Farkizzan en gewone vijgen, en door het zonnige klimaat zijn ze erg sappig.

Van juli tot augustus zijn ze erg goedkoop en zijn ze volop te vinden op de fruitmarkten.

Season: July to August

Pomegranate
Pomegranate

Pomegranate

Een winterse traktatie die je niet mag missen. Granaatappels worden op veel plaatsen op aarde gekweekt, maar de Maltese granaatappels zijn erg lekker.

De granaatappelboom in Malta heet Rummiena Punica Granatum en de vrucht wordt al eeuwenlang gekweekt.

Season: September to December

Bambinella
Bambinella

Bambinella

Ook bekend als kleine Maltese junipeer. Een bijzondere soort peer die oorspronkelijk uit Malta komt en die je zeker eens moet proberen.

De Bambinella wordt hier al duizenden jaren gekweekt en ze zijn in het seizoen van juni tot augustus.

Season: June to August 

Grapefruits
Grapefruits

Grapefruits

Als het gaat om winterfruit in Malta, is de grapefruit absoluut de koning. Met zijn rijke smaak en overvloed aan vitamine C is het een van de lekkerste Maltese vruchten.

Je kunt ze vers eten, in je yoghurt verwerken of er zelfs vers grapefruitsap van maken.

Season: October to February

Latest posts in our blog

Be the first to read what's new!

Hebben jullie al zin in DE kroegentocht van Malta? Nadat jullie met veel JA op de poll hebben geantwoord hebben wij DE kroegentocht voor jullie opgezet voor Vrijdag 15 Maart!

🍻🏓 Dompel jezelf onder in de opwinding van beerpong aan de schitterende kust van St. Julians, Malta! Vanaf 9 maart en elke twee weken daarna, nodigen we je uit voor het ultieme Beerpong Toernooi bij Melounge.